Sfaturi pentru o manichiură care nu-ţi afectează sănătatea unghiilor

1 2 jpg jpeg

Unghiile puternice si frumoase sunt un atu al oricarei femei. Nu este important s─â aplici un lac de unghii colorat, s─â optezi pentru o manichiur─â ├«nc─ârcat─â sau s─â folose┼čti o tehnic─â de ultim─â or─â.

Conteaz─â ca unghiile tale s─â fie cur─â┼úate, pilite uniform, iar pielea de pe m├óini s─â fie hidratat─â. Iat─â care sunt cele mai frecvente gre┼čeli la capitolul ├«ngrijirea unghiilor care ├«┼úi pot provoca probleme de s─ân─âtate.

Tai cuticulele

T─âierea cuticulelor duce la ├«ngro┼čarea acestora ┼či, ├«n timp, la cur─â┼úarea deficitar─â. ├Än plus, o pieli┼ú─â t─âiat─â prost poate duce la apari┼úia infec┼úiilor.

Multe persoane care ┼či-au t─âiat cuticulele vreme ├«ndelungat─â se tem c─â, dac─â renun┼ú─â la obicei, acestea vor cre┼čte din ce ├«n ce mai mult, p├ón─â cap─ât─â un aspect nepl─âcut. Dermatologii infirm─â acest mit ┼či spun c─â nicio interven┼úie nu poate schimba rata natural─â de cre┼čtere a cuticulelor.

Pilirea incorectă a unghiilor le reduce rezistenţa

Pila trebuie folosit─â prin mi┼čc─âri repetitive realizate ├«n aceea┼či direc┼úie, astfel ├«nc├ót unghia s─â nu-┼či piard─â din rezisten┼ú─â. Pu┼úine persoane sunt ├«ns─â dispuse s─â-┼či aloce mai mult timp pentru aceast─â ├«ndeletnicire. Renun┼ú─â la pile metalice, ├«n favoarea celor textile.

Folose┼čti ap─â fierbinte

├Än timpul manichiurii ┼či dup─â aceea, nu este recomandat s─â te speli pe m├óini cu ap─â fierbinte. Oric├ót de rezistent ar fi lacul de unghii, acesta ├«ncepe s─â se desprind─â. ├Än plus, pielea va avea de suferit, devenind mai uscat─â.

Nu folose┼čti o baz─â pentru lacul de unghii

Dac─â ├«n cazul machiajului trebuie s─â aplici o crem─â hidratant─â, ├«nainte de a ├«ntinde fondul de ten, acela┼či lucru trebuie s─â-l faci ┼či c├ónd ├«┼úi vopse┼čti unghiile. Folose┼čte o baz─â de unghii, pentru protejarea acestora ┼či pentru ca oja s─â reziste mai mult.

Aplici mai multe straturi de ojă decât dacă este nevoie

Un singur strat de oj─â este suficient. Combinat cu lacul protector ┼či cu top coat-ul, acest strat de oj─â ├«┼úi poate asigura o manichiur─â impecabil─â, timp ├«ndelungat, mai ales dac─â optezi pentru o oj─â semipermanent─â. Dac─â nuan┼úa de oj─â este prea deschis─â sau dac─â pur ┼či simplu nu e┼čti mul┼úumit─â de felul ├«n care arat─â un singur strat, po┼úi aplica dou─â straturi de oj─â, ├«ns─â nu mai mult. Folose┼čti solu┼úii nepotrivite pentru ├«ndep─ârtarea lacului

Acetona usuc─â unghiile ┼či este toxic─â. Alege mereu o solu┼úie de ├«ndep─ârtat oja f─âr─â aceton─â.Te culci dup─â ce ┼úi-ai f─âcut unghile.

Află AICI cum se îngrijesc femeile din lumea întreagă

Oja are nevoie de aproape 24 de ore pentru a se usca complet. Dac─â te gr─âbe┼čti s─â te culci, ├«nmoaie-┼úi ├«nainte unghiile ├«n ap─â foarte rece pentru vreo 3 minute.