Secretele longevităţii japoneze

1 2 jpg jpeg

Frumuseţea asiaticelor până nu demult părea un mit, însă treptat a dezvăluit unul câte unul din secretele lor astfel încât să se poată bucura toată lumea de o viaţă sănătoasă într-un corp sănătos.

Primul aspect de care ţin cont este acela că nu trebuie să te chinui cu reguli drastice şi mai mult de atât, nu trebuie să trăim pentru a mânca. O greşeală pe care o mare majoritate a oamenilor o fac.

Starea de bine de care trebuie să te bucuri pe tot parcursul zilei este cea mai bună sursă de energie, astfel că o masă mult prea copioasă sau excesul de băuturi nu va face decât să îţi consume din energia şi starea ta bună de spirit.

Deci fără reguli, mai ales culinare şi mai multă atenţie îndreptată către nevoile organismului tău.

Ai grijă la greutatea corporală

1 2 jpg jpeg

Unul din cele mai sănătoase aspecte atunci când vine vorba de longevitate este controlul greutăţii corporale. Iar în meniul asiaticilor niciodată nu se sare peste micul dejun, cel mai adesea acesta fiind compus dintr-un pahar de lapte, un ceai, un suc de portocale la care adaugă o linguriţă de ulei de măsline, acesta din urmă fiind ingredientul principal pentru menţinerea arterelor în stare perfectă de funcţionare.

Kilogramele în plus îţi vor modifica din toate punctele de vedere stilul de viaţă deoarece anumite activităţi simple precum încheiatul la şireturi poate deveni o corvoadă iar activitatea cardiacă va fi vizibil afectată.

Niciodată nu fac rabat de la cele 3 mese principale a zilei, de fiecare dată împărţind mâncarea astfel încât a mânca devine o artă şi nu un viciu.

Carnea slabă nu se regăseşte decât de vreo două ori în dieta lor, pe parcursul unei săptămâni, în rest baza este formată din peşte şi orez.

Află ce trucuri de frumuseţe există în lume AICI

Uită de durere prin mişcare

Atunci când faci orice formă de mişcare în corpul tău se eliberează o cantitate de hormoni care te ajută să te simţi mult mai bine, să ai mai multă energie şă să te menţii în formă.

Ai nevoie de o bună planificare a activităţilor tale astfel încât să ai o idee despre ce urmează să faci. Evită cât de mult poţi statul pe scaun, acesta este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care noi oamenii le-am deprins. Nu evita niciodată scările, ele contribuie într-un mod fundamental la menţinerea sănătăţii articulare, dar şi la buna funcţionare a musculaturii. O musculatură lucrată întotdeauna va fi un plus la sănătatea ta.

Alege-ţi un model în viaţă

De mici avem sentimentul de admiraţie mai ales pentru persoanele care fac ceva ce noi nu putem, ei bine, modele sunt bune şi pentru a-ţi prelungi existenţa.

Atunci când admiri pe cineva ai tendinţa de a fi pe zi ce trece tot mai bun, te vei perfecţiona mai uşor, vei interacţiona mai bine cu oamenii şi vei face o serie de activităţi constructive pentru tine.

Uită de obsesia lucrurilor materiale şi încearcă pe cât posibil să ai parte de cât mai multe împliniri sufleteşti.

Boala ţine de acţiunile noastre

O afecţiune chiar dacă este resimţită de o arie mai mare de oameni va avea parte de acelaşi tratament. Corpul uman este un mecanism unic, iar atunci când gândirea ta nu este cea corectă, transmite diverse semnale în organism pentru a te face să reacţionezi.

Un stil de viaţă sedentar, o alimentaţie bogată în grăsimi şi prăjeli, nopţile pierdute, toate contribuie la instalarea diferitelor afecţiuni în organism.

Aşadar, asiaticii nu fac rabat de la mişcare, meditaţie, masaj, relaxare, muncă şi nu în ultimul rând de la hrana spirituală.