Secretele longevităţii
Cunoscuta zicală „eşti ceea ce mănânci” este adevărată. Primul aspect de care trebuie să ţii cont este alimentaţia şi în aceeaşi măsură odinha şi mişcarea. Tu ştii care sunt principalele alimente şi tabieturi care îţi asigură longevitatea?
Ce înseamnă o alimentaţie echilibrată?
În general, ar trebui să eviţi prăjelile, dulciurile, băuturile carbogazoase, carnea de vită, miel sau porc, deoarece îngreunează digestia. Poţi să le consumi în schimb ocazional. Adoptă în alimentaţia ta laptele şi brânza de soia, laptele de orez sau migdale, peşte.
Nu trebuie să eviţi orezul brun, cerealele integrale, fasolea, mazărea, lintea, rădăcinoasele. Zilnic ar fi indicat să ai un aport de 5-10% de fructe, seminţe, nuci şi arahide şi 30% de legume verzi, galbene şi rădăcinoase.
De asemenea, apa joacă un rol vital în activitatea organismului. Cel puţin 6-8 pahare de apă pe zi, iar în cazul în care vremea are o temperatură ridicată trebuie să consumi mai multă apă pentru a evita deshidratarea. De la firul de păr până la piele, toate celulele au nevoie de apă.
Avocado alimentul numărul 1 antiîmbătrânire
Grăsimile sănătoase pe care le conţine ajută la reglarea nivelului de colesterol şi în acelaşi timp facilitează transportul oxigenului prin venele curăţate de grăsime, scurtând astfel drumul său către inimă şi creier. În felul acesta, avocado stimulează activitatea cerebrală şi cardiacă, prelungeşte rata de activitate a organelor.
Află cum se găteşte corect avocado AICI
Nucile îţi menţin frumuseţea
Conţin Omega-3, element benefic organismului. Faţă de peşte, careşi el conţine Omega-3, nucile nu au mercur şi reprezintă cea mai bună modalitate de a-ţi prelungi viaţ. Ai nevoie de numai un pumn de nuci o dată la câteva zile.
Fructele de pădure, sursă de antioxidanţi
Antioxidanţii ar trebui să nu lipsească din alimentaţia zilnică. Dacă mănânci mure, zmeură, căpşuni, coacăze, măceşe, îţi oferi protecţia celulară necesară.
Ceaiul verde, un supliment necesar
Este un supliment pentru longevitate folosit de mii de ani în Asia. Are o acţiune puternică asupra corpului şi îi oferă doza de energie necesară. Este mult mai indicat decât cafeaua şi te ajută să te concentrezi mai bine.
Alimente pe care ar trebui să le eviţi
Tutunul, cafeaua, sarea, dulciurile, zahărul şi grăsimile rele sunt primele pe lista de „nu consuma”. De asemenea, dacă obişnuieşti să foloseşti ceai chinezesc, ceai verde japonez sau ceai englezesc, este bine să te limitezi la maximum 2 căni pe zi.
Reguli de aur
- asigură-te că mesteci foarte bine orice înghiţitură
- evită să mănânci între mese mai mult decât un fruct
- evită alimentele oxidate
- nu mai mânca şi nu mai bea nimic cu 4-5 ore înainte de fiecare masă principală (între mese)
- nu apela la laxative
Încearcă să îţi asculţi corpul, deoarece îţi transmite adesea mesaje mai ales atunci când ceva nu este în regulă cu el. Odihna este esenţială, la fel ca şi miscarea. Ar fi bine să parcurgi 4 kilometri pe jos, zilnic sau să mergi cu bicicleta, să faci yoga şi să înveţi să respiri corect.
Mai presus de toate, ţine cont de faptul că o gândire pozitivă va menţine corpul sănătos şi plin de energie.
Ştiai că...
...avocado este unul dintre alimentele cu cele mai puternice ingrediente antiîmbătrânire?
... nucile îţi menţin colesterolul bun la un nivel potrivit datorită conţinutului ridicat de acizi graşi Omega-3?