Sarea Epsom, beneficii neaşteptate în îngrijirea corpului

1 2 jpg jpeg

Diluată în apă, sarea Epsom îţi poate transforma baia într-o adevărată experienţă SPA Folosirea externă a sărurilor Epsom nu prezintă pericole şi este deosebit de eficientă.

Iată câteva utilizări:

Oferă volum părului

Adaugă în balsamul tău sare Epsom (balsam şi sare în părţi egale) şi aplică ca de obicei, lăsând să acţioneze timp de 20 de minute. Repetă acest tratament săptămânal. Acest truc te va ajuta să scapi de excesul de sebum, care aplatizează părul, de obicei, de unde şi lipsa de volum.

Arsuri provocate de soare

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, sarea Epsom este un remediu extraordinar în tratarea iritaţiilor şi arsurilor pielii. Astfel, ai nevoie de un recipient cu atomizator în care să diluezi două linguriţe de sare Epsom în apă. Pulverizează pe zonele afectate şi vei simţi diferenţa!

Buze uscate

Amestecă câteva linguriţe de sare Epsom cu vaselină şi aplică soluţia pe buze, masându-le uşor. Amestecul va elimina celulele moarte, adică pielea uscată, lăsându-ţi buzele moi şi catifelate.

Muşcături de insecte

Amestecă două linguriţe de sare Epsom într-un pahar cu apă şi înmoaie un bandaj igienic în soluţia rezultată, după care aplică-l pe locul muşcăturii. Astfel, sarea va elimina toxinele de la locul înţepăturii. De asemenea, acest amestec poate fi folosit şi pentru atenuarea inflamaţiilor în cazul în care v-aţi înţepat în urzici, de exemplu.

Ameliorarea durerilor musculare

O soluţie de săruri Epsom ajută la eliminarea lichidelor din organism, favorizând reducerea edemului din ţesuturile inflamate. Deoarece elimină lichidele din organism, se elimină, de asemenea, şi acidul lactic, substanţa care contribuie la apariţia durerilor muscular.

Pentru relaxarea acestora, adaugă o cană sau două de săruri în apa fierbinte de baie.

Exfoliază pielea

Masează pielea cu o mână plină de sare Epsom în timp ce te îmbăiezi. Cu ajutorul acestui masaj, pielea se exfoliază - cu alte cuvinte, sunt înlăturate celulele moarte ale pielii - lăsând pielea curată, intens hidratată şi catifelată!

Poţi repeta acelaşi procedeu şi pentru picioare, dacă vrei să ai o pedichiură perfectă.

Curăţă tenul

Pune 1/2 linguriţă de săruri într-un pahar cu apă călduţă şi masează pielea pentru a înlătura punctele negre, pentru a curăţa şi deschide porii şi pentru a împrospăta pielea. Sau adaugă o linguriţă de săruri în gelul tău de curăţare - vei obţine aceleaşi rezultate.

Ameliorează febra musculară

De obicei, atleţii fac ,,băi'' în gheaţă după antrenamente, pentru a reduce inflamaţia muşchilor. Pentru rezultate mai bune, adăugaţi doi pumni de săruri Epsom. Acest remediu este excelent după orele la sala de forţă, atunci când suferi de febră musculară.

Un somn odihnitor

Datorită proprităţilor sale de calmare şi relaxare, sarea Epsom te ajută, de asemenea, să ai un somn liniştitor. Înainte de ora de culcare, umple cada cu apă călduţă, adaugă un pumn de săruri şi câteva picături de ulei esenţial preferat şi bucură-te de răsfăţ.

Înlătură mirosul neplăcut al picioarelor

Sărurile Epsom reprezintă un bun remediu pentru problemele picioarelor: îmbunătăţesc circulaţia sangvină, atenuează durerire articulare, elimină eventualele ciuperci şi înlătură mirosul neplăcut al picioarelor.