Săpunurile ne pot îmbolnăvi de cancer. Ai grijă ce sortimente alegi!

1 2 jpg jpeg

Aşa că dacă doriţi să minimizaţi expunerea la aceste toxine ascunse, ar fi bine să optaţi pentru săpunuri naturale.

„Multe persoane au pielea sensibilă şi nu reacţionează deloc bine la săpunurile din comerţ. Cu ajutorul unui săpun natural poţi reduce şi chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredienţii chimici iritanţi. Săpunurile naturale au ingredinete care nu au fost produse cu ajutorul ierbicidelor, fertilizatorilor chimici sau pesticidelor, multe dintre acestea recunoscute ca fiind cancerigene”, explică Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural. Săpunurile antibacteriene sunt cancerigene La fel ca şi în cazul alimentelor, atunci când achiziţionăm produse cosmetice trebuie să ştim să citim etichetele. Asiguraţi-vă că ingredientele sunt 100% naturale şi vin din surse naturale. Cele mai obişnuite ingrediente dintr-un săpun natural sunt: uleiul de cocos, de măsline, avocado, shea, laptele de capră şi cocos, uleiurile esenţiale, untul de shea african plus multe plante medicinale: muşeţel, lavandă, gălbenele.

Majoritatea săpunurilor comerciale au scos toate elementele bune din procesul de producţie şi au înlocuit aceste ingrediente cu agenţi spumanţi artifiali, coloranţi şi chimicale puternice. Astfel de produse, care mai degrabă ar trebui numite detergenţi sunt rele nu doar pentru piele, dar şi pentru mediu.

„În săpunurile comerciale glicerina care se produce în timpul procesului de saponificare este înlăturată. Glicerina este o substanţă extrem de profitabilă, care este de obicei vândută companiilor care produc loţiuni şi creme, de care pielea acum uscată de săpunurile dure, are atât de multă nevoie. Săpunurile antibacteriene conţin de multe ori triclosan, un chimical toxic recunoscut drept cancerigen. Utilizarea frecventă a unor astfel de produse va avea ca rezultat depozitarea acestor toxine în grăsimea din corp sau chiar în creier, iar acumularea acestora în organism conduce cu siguranţă la boli”, adaugă Mihaela Jarai.

Alegeţi săpunuri fără coloranţi artificiali şi fără parfum

Şi în cazul săpunului natural există diferite modalităţi de producţie. În principiu acesta se poate realiza prin topire (pe bază de glicerină şi de cele mai multe ori transparent), prin metoda la cald sau la rece. Prima variantă ar trebui să o evitaţi, iar diferenţa dintre ultimele două este că metoda la cald foloseşte căldura după procesul de saponificare, iar metodă la rece nu.

Desigur că presarea la rece este cea mai bună metodă pentru săpunurile de calitate deoarece este un proces lent care păstrează active proprietăţile ingredientelor. Toate săpunurile Alma Natural sunt realizate prin metoda la rece.

Săpunurile realizate prin metoda la rece sunt realizate dintr-o combinaţie de uleiuri şi leşie. Acest produs din urmă poate că sună suspect, dar toate calităţile caustice sunt înlăturate în timpul procesului de saponificare, iar din reacţie celor două ingrediente se creează glicerina.

Atunci când alegeţi săpunul uitaţi-vă cu atenţie să nu conţină coloranţi artificiali şi parfum, pentru că acestea sunt chimicale sintetice. Dacă vreţi un miros plăcut puteţi cumpăra săpunuri pe bază de coloranţi şi uleiuri esenţiale naturale. Un alt ingredient pe care ar trebui să-l cautaţi în săpunurile naturale este bentonitul, folosit pentru a creşte clăbucul şi recunoscut pentru proprietăţile detoxifiante, deoarece se leagă de toxine şi le scoate din corp.