Sampon uscat: cum sa-l prepari acasa cu numai 2 ingrediente

1 sampon uscat jpg jpeg

Cauti o solutie pentru infrumusetarea parului cand n-ai timp sa il speli? Prepara-ti propriul sampon uscat acasa! Nu este deloc complicata reteta si ai nevoie doar de 2 ingrediente naturiste. Costa putin si este sanatos pentru par si scalp.

Nu mai este o surpriza pentru nimeni faptul ca multe produse din comert vin la pachet cu promisiuni desarte si cu substante chimice in compozitie. De aceea, este indicat sa iti faci singura anumite cosmetice pentru ingrijire. Nu trebuie sa fii o experta in domeniu ca sa prepari sampon homemade, ci doar sa cunosti metoda potrivita de preparare.

Ce avantaje are samponul uscat preparat acasa

Daca ai mai utilizat pana acum sampon uscat, cu siguranta te-ai bucurat de beneficiile pe care le ofera acest produs incredibil: senzatie de prospetime, volum la radacina si usurinta in aranjare. Din pacate, produsele din comert nu sunt tocmai prietenoase cu sanatatea noastra. Ingredientele din compozitia acestora pot sa aiba efecte nedorite: pierderea firelor de par, mancarimi si iritatii ale scalpului. Cu acestea se confrunta in special persoanele care au scalpul mai sensibil si care folosesc mai des produsul.

Dupa ce vei invata sa faci sampon uscat acasa, vei observa ca aceste efecte neplacute dispar. O reteta preparata in casa tine la distanta iritatiile scalpului, combate mancarimile si matreata. Mai mult, samponul homemade nu prezinta risc cancerigen si este si mai ieftin.

Cum faci pas cu pas sampon uscat acasa

Am descoperit cum poti face sampon acasa. Iata mai jos de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea lui!

Ingrediente necesare

  • 50 g pudra de arorut / amidon de porumb (pentru parul deschis la culoare) sau doua linguri de pudra de cacao si doua linguri de pudra de arorut / amidon de porumb (pentru parul inchis la culoare);
  • 5 picaturi de ulei esential (in functie de preferinte: lavanda, portocala, vanilie, scortisoara, menta, etc);
  • 1 pensula de machiaj mai veche pentru aplicare.

Instructiuni de preparare

Adauga picaturile de ulei esential peste pudra de arorut sau peste amidonul de porumb si amesteca bine cu o lingura. Pune amestecul obtinut intr-un borcan care se inchide etans ori intr-un recipient pentru pudra.

Foloseste samponul homemade de fiecare data cand podoaba ta capilara are nevoie de un refresh. Aplica-l la radacina firelor de par cu ajutorul unei pensule de makeup pe care nu o mai folosesti. Daca nu ai una la indemana, poti folosi un pieptene, pentru a distribui uniform samponul uscat. Coafeaza-te ca de obicei dupa aceea. Aspectul de par gras va disparea ca prin minune, fiindca sebumul secretat in exces a fost absorbit de pudra folosita la prepararea samponului uscat acasa.

Asadar, daca incerci sa stai departe de produsele de ingrijire cu substante chimice, samponul uscat homemade reprezinta o buna alternativa.