Ritual de îngrijire a buzelor uscate

1 2 jpg jpeg

De asemenea, buzele se pot usca repede şi din cauza deshidratării organismului, iar până la apariţia crăpăturilor nu mai e decât un singur pas. Însă, aceste efecte negative pot fi prevenite printr-un ritual de îngrijire a buzelor, care nu este deloc complicat.

În primul rând, specialiştii ne recomandă să folosim un balsam de buze cu factor de protecţie, pentru a le proteja de efectele nocive ale razelor UV.

Aşadar, folosirea unui balsam de buze este primul pas pentru a preveni uscarea şi crăparea acestora. Un balsam foarte bun trebuie să conţină petrolatum, o substanţă care ajută la închiderea crăpăturilor de la nivelul buzelor.

Din ritualul de îngrijire a buzelor nu trebuie să lipsească mierea şi vaselina, întrucât aceste două ingrediente au proprietăţi antibacteriene şi de hidratare a buzelor.

Dacă le foloseşti împreună, vei obţine cel mai eficient remediu pentru buze uscate şi crăpate. Mai întâi, aplică pe buze puţină miere şi după ce s-a uscat, pune vaselină pe deasupra, fără să mişti prea tare buzele. Amestecul se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă, fără a freca buzele. Pentru efecte vizibile, remediul se foloseşte o dată pe zi, între 2 şi 5 zile.

Un alt remediu simplu, dar eficient, constă în frecarea buzelor cu o felie de castravete. Bogat în substanţe nutritive, castravetele are puterea de a reduce crăpăturile de la nivelul buzelor, lăsându-le moi şi catifelate.

Nu în ultimul rând, poţi folosi şi gel de aloe vera, întrucât planta are numeroase beneficii asupra pielii. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antiinflamatoare şi cicatrizante, aloe vera este un remediu eficient împotriva buzelor uscate şi crăpate.