Remedii naturale pentru întărirea imunităţii

1 2 jpg jpeg

Usturoiul

Deoarece stimulează creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, ţine departe bacteriile şi virusurile si stimulează imunitatea, usturoiul este considerat a fi un antibiotic natural.

Adulţilor li se recomandă să consume zilnic, într-o cură de o săptămână, 2-3 căţei de usturoi proaspăt pe zi, în diverse preparate sau ca mujdei.

Ghimbirul

Datorită proprietăţilor sale antioxidante,ajută corpul să se apere împotriva radicalilor liberi. Ţine departe răcelile şi este un bun expectorant,indicat în virozele tractului respirator superior şi în gripe.

În combinaţie cu lămâie, vei obţine unul dintre cele mai bune remedii antirăceală, cu efect de alcalinizare a organismului. Încearcă limonada cu lămâie şi ghimbir, cu efect energizant.

Cătina

De zece ori mai bogată în vitamina C decât citricele, cătina este ideală pentru întărirea imunităţii. Zdrobeşte cătină proaspătă cu puţină apă în blender, până obţii o pastă.

Strecoar-o şi, pentru a-i spori efectul, adaugă şi miere naturală. Păstrează conţinutul la loc răcoros şi ia câte 1-2 linguriţe în fiecare zi cu apă.