Reguli de vară pentru o piele strălucitoare

2 jpg jpeg

1. Spală-te pe faţă seara

Înainte de a merge la culcare demachiază-te şi spală-te pe faţă cu apă din abundenţă pentru a îndepărta atât microbii, cât şi resturile de machiaj.

Seara este cel mai important moment pentru a te spăla pe faţă, întrucât bacteriile şi praful pot irita pielea pe timpul nopţii, cauzând apariţia acneei.

2. Foloseşte o cremă cu FPS

Deteriorarea pielii poate avea loc oricând, însă este accentuată pe timp de vară, când ne expunem în mod excesiv la soare.

De aceea, specialiştii ne recomandă să aplicăm pe faţă o cremă cu factor de protecţie solară +30, ori de câte ori ieşim din casă.

Chiar şi 10 minute de expunere la razele ultraviolete pot duce la apariţia ridurilor şi a petelor maronii în cel mult 12 săptămâni.

3. Mănâncă acizi graşi omega-3

Acizii graşi omega-3 au un rol important în menţinerea frumuseţii pielii, aşadar consumă în mod regulat somon şi migdale.

Aceste alimente bogate în acizi graşi omega-3 cresc nivelul de hidratare, menţinând pielea fermă şi strălucitoare.

4. Redu nivelul de stres

Nivelul ridicat de stres din organism îţi poate îmbătrâni pielea în aşa fel încât poţi arăta şi cu cinci ani mai în vârstă decât eşti.

Anxietatea creşte nivelul cortizolului, acel hormon al stresului care duce la apariţia inflamaţiilor, cauzând distrugerea colagenului, o proteină structurală a pielii care o menţine fermă şi strălucitoare.

De asemenea, stresul duce la declanşarea unei reacţii chimice care se manifestă la exterior prin înroşirea pielii şi apariţia acneei.

Info: Pentru a reduce inflamaţia pielii, consumă alimente bogate în antioxidanţi, precum fructe de pădure, portocale şi sparanghel.