Răsfaţă-te cu tratamente SPA la tine acasă

1 2 jpg jpeg

Iată în ce constau cele trei tratamente destinate îngrijirii tenului, corpului şi a părului, menite să asigure un tonus bun şi să relaxeze. Sunt nişte reţete foarte eficiente, cu ingrediente accesibile, pe care le poate face oricine, care vrea să-şi ofere o zi de SPA într-un mediu cald, de cămin. În 10 minute tenul este revigorat

Pentru acest ritual de îngrijire ai nevoie de ceai verde, de gel de aloe vera, pe care îl găseşti disponibil în farmacii şi magazinele naturiste, de iaurt simplu, miere şi castravete.

Demachiază faţa până rămâne bureţelul curat şi clăteşte apoi tenul cu apă rece. Înmoaie o dischetă în ceai verde şi tamponează uşor pielea.

Apasă la fel de uşor cu vârful degetelor acolo unde se află punctele de presiune, în presopunctură: sprâncene, colţurile interioare ale ochilor, sub buza inferioară şi sub pomeţi. Apoi, amestecă o cană de gel cu aloe vera, un sfert de cană de iaurt şi câteva picături de miere.

Unge faţa cu această compoziţie, evitând ochii, pe care este indicat să îi acoperi cu 2 felii de castravete rece. Lasă să acţioneze 10 minute, după care spălaţi cu apă rece.

Într-un recipient amestecă un sfert de cană de castravete tocat, un sfert de ceaşcă de frunze de mentă tocate, o jumătate de ceaşcă de gel de aloe vera, 5 picături de ulei esenţial de lavandă şi 3 picături de ulei esenţial de muşeţel.

Foloseşte blenderul pentru a realiza un piure din aceste ingrediente, pe care îl introduci în frigider, pentru 30 de minute. Aplică pasta pe tălpi, pe gât, pe picioare şi înfăşoară aceste zone cu folie de plastic.

Lasă să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte. Vei simţi de îndată starea de relaxare pe care o capătă organismul în urma acestui mic tratament!

Fă un piure dintr-un fruct de avocado, adaugă 3 linguriţe de ulei de măsline şi o jumătate de cană de lapte de cocos. Amestecă rapid până vezi că s-au omogenizat ingredientele.

Piureul se introduce pentru 20 de minute în cuptorul cu microunde, iar apoi îl aplici pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Masează bine scalpul. Lasă amestecul pe păr timp de 30 de minute şi apoi clateşte-l cu apă din abudenţă.

2 jpg jpeg

„Vei observa instant o strălucire aparte a părului, un scalp hidratat şi energizat şi o mare supleţe a firului de păr!“, ne-a asigurat Iulia Preda, care este Doctor în Ştiinţe Medicale şi are specializare în mezoterapie, fitoterapie şi cosmetologie.