Ponturi să slăbeşti mai uşor iarna

1 2 jpg jpeg

În sezonul rece este mai greu să scapi de kilogramele în plus, mai ales dacă rezişti cu greu în faţa tentaţiilor culinare. Descoperă în cele ce urmează câteva trucuri să nu permiţi acumularea grăsimilor!

Mergi pe jos

Nu te costă nimic să renunţi la mijloacele de transport atunci când timpul îţi permite asta şi să faci o plimbare de o jumătate de oră.

Mersul iute prin zăpadă te face să consumi până la 400 de calorii, într-o oră, în timp ce o plimbare liniştită prin parc, în acelaşi interval de timp, te face să uiţi de grija a 150 de calorii.

Abdomene practicate corect

Cel mai cunoscut mod de a arde grăsimile din talie este reprezentat de abdomene. Dacă le faci corect, fără să te grăbeşti, arzi aproximativ 100 de calorii şi-ţi tonifiezi musculatura abdominală.

Pentru început, respiră profund de 10 ori, apoi întinde-te, cu braţele de-a lungul corpului şi genunchii îndoiţi. Continuă cu răsucuri de şold, ducând genunchii într-o parte şi în cealaltă. Apoi, cu mâinile duse la ceafă, începe să faci două seturi de 10 abdomene, cu pauze de 30 de secunde între ele. Încheie cu 10 ridicări de şezut, păstrând poziţia ridicat 10 secunde.

Atenţie!

Abdomenele făcute fără o încălzire prealabilă, prea des sau în ritm alert pun o presiune sporită asupra coloanei vertebrale.

Renunţă la lift

Dacă nu ai probleme de sănătate pentru care medicul ţi-a recomandat să nu te privezi de efort, menajează-te cât mai puţin iarna, evitând urcarea scărilor cu ajutorul liftului. Dacă alegi să urci pe scări într-un ritm alert ai ocazia să scapi de 100 de calorii. Este un exerciţiu bun şi pentru coapse, posterior şi gambe.