Operaţia estetică preferată de bărbaţi

Bărbații sunt interesaţi din ce în ce mai mult de serviciile oferite de clinicile de înfrumusețare. În 2022, cea mai cerută intervenție estetică de către ei este blefaroplastia. 

image

“Observăm o creștere semnificativă a interesului bărbaților pentru procedurile de îngrijire a tenului și de corectare a imperfecțiunilor. În prezent, peste 20% din pacienții clinicii sunt bărbați. Aceștia își doresc în special să aibă tenul mai luminos, cu mai puține riduri, da și să trateze zona cearcănelor și să obțină o privire mai odihnită, mai întinerită. Majoritatea se arată deranjați de excesul de piele din zona pleoapelor, care se acumulează odată cu trecerea anilor, ori este ereditar. Astfel se face că, alături de clasicul tratament cu toxină botulinică, care diminuează sau elimină ridurile de pe frunte sau din jurul ochilor, blefaroplastia a devenit cea mai cerută intervenție în rândul acestei categorii de pacienți”, spune medicul chirurg Iancu Morad.

Blefaroplastia sau liftingul pleapelor, preferata bărbaţilor

„Blefaroplastia, cunoscută și sub numele de lifting al pleoapelor, este o procedură complexă ce aduce îmbunătățiri considerabile nu doar zonei din jurul ochilor, ci întreg aspectului general al feței. Există două tipuri de chirurgie a pleoapelor: blefaroplastie superioară și inferioară, intervenție care se poate realiza acum rapid, în clinică, fără a fi nevoie de internare.

Dacă vorbim despre blefaroplastia superioară, ea constă într-o incizie realizată cu multă atenție în pliul pleoapei superioare pentru a îndepărta excesul de piele și grăsime. Rezolvă cu succes problema pleoapelor lăsate, care atârnă inestetic.

Blefaroplastia inferioară, pe de altă parte, este utilizată în principal pentru a trata pungile de sub ochi. Tehnica implică o incizie precisă realizată de-a lungul liniei inferioare a genelor, prin care se elimină grăsimea și țesutul pentru un aspect mai tineresc, mai fresh”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Care sunt motivele pentru care bărbaţii aleg blefaroplastia

„În general, majoritatea operațiilor sau tratamentelor estetice sunt efectuate pentru a îmbunătăți aspectul pacientului, pentru a-l face să se simtă mai atractiv, mai confortabil în propria piele și mai încrezător în sine. Când vine vorba despre blefaroplastie, pe lângă faptul că este o procedură cosmetică, ea întinerind considerabil aspectul estetic, are și efecte spectaculoase din punct de vedere funcțional. După această intervenție, câmpul vizual se extinde considerabil.

Motivele pentru care pacienții apelează cel mai des la acest tip de operație sunt următoarele:

-Își doresc să scape de aspectul inestetic al pleoapelor lăsate și să aibă un look întinerit, ca în tinerețe

-Vor să arate mai odihniți, mai tineri și să scape de spectul obosit și trist generat de pielea lăsată din jurul ochilor

-Doresc să își îmbunătățească vederea, deoarece excesul de piele poate îngreuna privirea periferică

- Vor să scape de aspectul neplăcut al pungilor de sub ochi”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

În ce constă consultația premergătoare  

„Înainte de orice intervenție estetică, este importantă discuția deschisă cu specialistul. În timpul consultației, aflăm care sunt nemulțumirile lor și ce altptări au. Explicăm care sunt alternativele, ce presupune intervenția cerută ori recomandată și, odată aceste lucruri bine stabilite, punem la punct un plan chirurgical personalizat. Pentru unii pacienți, blefaroplastia poate fi necesară, spre exemplu, doar pentru a corecta o asimetrie. Alți pacienți poate au nevoie doar de blefaroplastie superioară sau inferioară, în timp ce alții le necesită pe amândouă. Le putem recomanda, de asemenea, tratamente complementare, cum ar fi liftingul sprâncenelor sau tratamente injectabile minim invazive pentru rezultate cât mai spectaculoase. Tocmai având în vedere toate aceste lucruri, consultația este esențială”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Operaţia durează doar 45 de minute

„Blefaroplastia este o intervenție minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală. Recuperarea acasă ține doar câteva zile și nu lasă cicatrici. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie”, adaugă medicul Iancu Morad.

Rezultate de durată

„Spre deosebire de multe alte proceduri cosmetice și tratamente anti-îmbătrânire ale căror efecte sunt limitate în timp, blefaroplastia reprezintă o soluție de lungă durată pentru ochii obosiți. În general, o astfel de procedură bine realizată poate avea efecte care se mențin până la 10-15 ani. Nu este dureroasă, nu necesită timp de recuperare și nu lasă cicatrici”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.