Obţine talia ideală cu o compresă cu ghimbir

2 jpg jpeg

Aspectul fizic poate juca un rol extrem de important în viaţa noastră. Şi, deşi rutina şi agitaţia cotidiană ne poate da peste cap stilul de viaţă sănătos cu puţin efort poţi să remediezi situaţia.

Diminuarea ţesutului adipos este o adevărată provocare adesea, însă nu este imposibil.

Beneficiile ghimbirului

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai bune plante din zilele noastre şi remedii naturiste , ghimbirul se bucură de proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, un ajutor de nădejde în lupta împotriva surplusului de kilograme.

Fiind un excelent stimulent digestiv, favorizează formarea enzimelor ce absorb nutrimenţii benefici din alimentele consumate şi te ajută să eviţi disconfortul şi balonarea mai ales dacă ai făcut abuz la ultima masă.

Este un foarte bun protector gastric dar şi un energizant puternic, o simplă cană de ghimbir poate înlocui cu succes cafeaua.

Induce procesul de transpiraţie, în felul acesta va ajuta organismul să elimine toxinele acumulate şi va grăbi refacerea lui protejându-te în felul acesta de răceli şi viroze.

Află cum se prepară corect ceaiul de ghimbir AICI

Cum se prepară compresa cu ghimbir?

Cel mai mare secret al ghimbirului este acelă că exercită asupra corpului tău un efect de încălzire ce stimulează astfel circulaţia şi ajută la eliminarea ţesutului adipos.

Astfel, este necesar ca într-o oală de 5 litri să adaugi o jumătate de cană de ghimbir ras. Când apa începe să clocotească, scoate cu ajutorul unei palete ghimbirul din oală şi pune-l într-un sac din bumbac şi mai scufundă-l în apa fierbinte 5 minute.

Pune un prosop în apa cu ghimbir şi apoi stoarce-l un pic şi aplică-l pe abdomen. Asigură-te că temperatura nu îţi va leza pielea dar nici că nu s-a răcit de tot. Peste primul prosop mai aplică unul care să te ajute să îl fixeze mai bine pe primul şi stai aşa 10-15 minute după care schimbă compresa. Dacă vei folosi apa în care a fiert ghimbirul în primele 2-3 ore vei obţine un efect mai intens. Această procedură o poţi face de 2-3 ori pe săptămâni până când ajungi la dimensiunea dorită.

În cazul în care observi orice fel de reacţie alergică de la mâncărimi până la usturimi renunţă imediat la a ţine compresa cu ghimbir pe suprafaţa pielii.

Este de evitat aplicarea acestui truc la copii sau la persoanele însărcinate, vârstnice sau cu febră