Obiceiuri simple care te ajută să îţi începi ziua cu bine

1 2 jpg jpeg

Dormi suficient

Pentru a face faţă cu brio tuturor provocărilor de peste zi, este necesar să te odihneşti suficient. Somnul e la fel de important pentru organism aşa cum este apa, dar de multe ori uităm acest lucru. Milioane de oameni de pe întreg globul se confruntă cu insomnii sau au un program de somn haotic. În urma studiilor realizate de Asociaţia Naţională de Somnologie , s-a contatat că există peste 70 de tipuri de tulburări de somn. De aceea, nu neglija importanţa somnului şi dormi cel puţin 7 ore pe noapte.

Relaxează-ţi mintea

Pentru a avea o stare de bine şi pentru a te putea detaşa de toate problemele de peste zi, fă exerciţii de relaxare a minţii, precum cele de meditaţie. Primul pas este să te concentrezi pe respiraţie, să inspiri şi să expiri cât mai profund. Al doilea pas constă în a te gândi la motive pentru care eşti recunoscător, gratitudinea fiind una dintre metodele care te face să fii conştientă de prezent şi de lucrurile bune care au loc în viaţa ta.

Fă mişcare

Deşi toată lumea ştie cât de multe beneficii aduce sportul corpului, doar o treime din populaţia cu vârste curprinse între 25 şi 64 de ani face mişcare cu regularitate. Începe-ţi ziua în forţă, cu câteva xerciţiile fizice care îţi vor da energie pentru întreaga zi, te vor ajuta să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui şi să previi apariţia stresului şi a depresiei.

Hrăneşte-ţi mintea

Citeşte şi investeşte în educaţia ta. Nu lăsa să treacă o zi fără să fi citit măcar câteva pagini. Chiar dacă nu dispui de mult timp, poţi face acest lucru în drumul spre serviciu sau seara, înainte de culcare. Poţi asculta şi cărţi audio atunci când te afli la volan. În timp, vei observa că memoria şi imaginaţia se vor îmbunătăţi.