Obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea pielii

1 2 jpg jpeg

Pe măsură ce avansezi în vârstă, pielea are nevoie de mai multă atenţie din partea ta, pentru a-şi păstra elasticitatea, sănătatea şi frumuseţea.

Foloseşti un săpun blând

Pentru curăţarea zilnică a pielii, îndeosebi a tenului, alege un săpun pentru piele sensibilă, de pildă unul moale, care se găseşte în magazinele cu produse naturiste. Altfel, este posibil ca pielea să-şi piardă hidratarea, devenind mai sensibilă. Chiar dacă suferi de acnee din cauza excesului de sebum, un săpun care usucă nu este indicat.

Pentru îndepărtarea machiajului, optează pentru un produs cosmetic care conţine ceai verde sau acizi graşi esenţiale. Sporesc hidratarea pielii şi luptă împotriva efectelor radicalilor liberi care grăbesc îmbătrânirea pielii.

Alegi o cremă hidratantă cu retinol

După 35 de ani, este nevoie să acorzi mai multă atenţie îngrijirii pielii, pentru că, odată cu înaintea în vârstă, mai ales în cazul femeilor, se pierde colagen, proteină răspunzătoare pentru păstrarea sănătăţii şi frumuseţii pielii.

Cremele hidratante cu retinol, un derivat al vitaminei A, previn apariţia ridurilor, le estompează pe cele deja existente şi încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.

Este de ajuns să aplici crema o dată pe zi, seara, iar dacă observi că pielea este mai uscată sau se descuamează, foloseşte-o mai rar.

Extrapont

O loţiune de corp sau o cremă de faţă mai grasă decât cea pe care o foloseşti de obicei este recomandată la vârste înaintate, deoarece glandele sebacee de la nivelul pielii (cele care o hidratează, prin secreţie de sebum) sunt mai puţin active odată cu trecerea anilor.

Mănânci alimente care menţin sănătatea pielii

Zahărul şi carbohidraţii în exces accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Pe măsură ce avansezi în vârstă, ai nevoie de mai multe proteine, peşte, leguminoase, legume, alimente care conţin vitamina C. Nucile, iaurtul, carnea de vită şi roşiile sunt doar câteva dintre cele care-ţi menţin frumuseţea pielii.

Nucile previn ridurile, datorită conţinutului de acizi graşi Omega-3, combat petele, acneea, au efect antiinflamator şi protejează pielea de efectele toxinelor. Alături de acizii graşi, nucile au şi acid alfa-linoleic care alungă uscăciunea pielii asociată cu înaintarea în vârstă.

Şi carnea de vită slabă este benefică pielii, mulţumită proteinelor, zincului şi aminoazilor pe care le conţine. Acestea sunt esenţiale pentru ca pielea să poată produce colagen. Aminoacizi îţi poţi procura şi din varză, linte, brânză de vaci şi fasole.

Consumate ca atare, în mâncăruri, coapte sau sub formă de sos, suc, roşiile încetinesc procesul de îmbătrânire şi au efect anticancerigen, datorită unei substanţe numită licopen. Aceasta din urmă este asimilată mai uşor dacă roşiile sunt preparate termic.

Exfoliază pielea săptămânal

Îndepărtarea naturală a celulelor epiteliale moarte are loc la fiecare 28 de zile. Îmbătrânirea pielii încetineşte acest proces, ceea ce duce la aspectul de ten tern, aspru.

O dată pe săptămână, aplică un produs exfoliant sau un preparat făcut în casă cu acest scop. Atenţie! Aplică exfoliantul cu grijă şi masează uşor pielea, pentru a nu provoca iritaţii.