Obiceiuri alimentare care te îmbătrânesc

1 2 jpg jpeg

Mănânci mult dulce sau sărat

Pe lângă faptul că te îngraşă, zahărul din dulciurile din comerţ, din băuturile carbogazoase şi din alte produse care au zahăr ascuns, cum sunt cele de panificaţie, îţi îmbătrâneşte prematur pielea. Dacă nu poţi renunţa cu niciun chip la dulce, mănâncă fructe cu un conţinut mare de zahăr, ca ananasul sau smochinele.

Şi surplusul de sare este un factor care îţi influenţează aspectul tenului. Efectul excesului de sare este umflarea feţei din cauza retenţiei de apă care degradează celulele pielii, reducându-le elasticitatea.

Nu poţi renunţa la prăjeli

Grăsimile rele din anumite alimente nu numai că provoacă o mărire a colecterolului, cu şi alte probleme. Dacă mănânci adesea prăjeli, rişti să îngreunezi oxigenarea pielii, ceea ce duce la scăderea flexibilităţii pielii. Uneori poate să cauzeze apariţia sau accentuarea ridurilor de expresie.

Citeşte şi: De ce e bine să mâncăm mai puţin zahăr

Bei prea multă cafea

O ceaşcă de cafea poate fi o alegere bună de a începe ziua. Totuşi, dacă oboseala te împinge să-ţi mai faci una sau mai multe cafele pe parcursul zilei, pe lângă energie de moment vei avea parte de un efect nedorit: creşterea nivelului de cortizon, un hormon al stresului. Acesta provoacă îmbătrânirea prematură, duce la un aspect tern al pielii feţei şi la deshidratare.

Alegi alimente care provoacă apariţia acneei

Dacă mănânci rareori paste nu este nicio problemă, însă, consumate frecvent favorizează apariţia acneei. Nu este singurul aliment care are acest efect. Evită să ai des la masă pâine, din cauza unui surplus de carbohidraţi pe care-l aduce, la fel ca pastele.

Nici fructele de mare nu sunt recomandate adesea, pentru că au un conţinut ridicat de iod, sau laptele, lactatele în general, din pricina unui hormon pe care-l au şi care stimulează secreţia excesivă de sebum a glandelor seboreice.