Masca de faţă cu roşii combate acneea şi micşorează porii

1 2 jpg jpeg

Masca de faţă cu roşii. Carotenoizii, vitamina C, compuşii fenolici şi acidul folic sunt doar câteva dintre substanţele benefice conţinute de tomate. Aplicate pe faţă, roşiile te scapă de celulele moarte de la suprafaţa pielii şi micşorează porii, stimulează producţia de colagen şi de elastină, care menţin pielea suplă şi catifelată şi vin cu efecte antiîmbătrânire, reducând liniile fine şi petele de bătrâneţe.

Roşiile pot fi folosite simple, pentru combaterea acneei şi pentru reducerea ridurilor: tai o roşie în felii subţiri şi le pui pe toată faţa, unde le laşi 20 de minute şi apoi te speli. Sau poţi folosi tomatele în diverse combinaţii pentru a obţine efecte diferite.

În cazul în care ai un ten gras şi cu porii dilataţi, prepară-ţi o mască de roşii cu zeamă de lămâie. Acest amestec ajută la reducerea semnificativă a porilor şi a cantităţii de sebum. Zdrobeşte cu furculiţa o jumătate de roşie şi pune deasupra 1 linguriţă de zeamă de lămâie. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi spală-te cu apă călduţă.

Dacă te-ai săturat să te tot trezeşti dimineaţa având în jurul ochilor cercuri întunecate cărora nu ştii ce să le mai faci, poţi încerca o mască de roşii cu gel de aloe. Pentru atenuarea cearcănelor, amestecă bine 1 linguriţă de suc de tomate cu 3-4 picături de gel de aloe şi aplică sub ochi mixtura. După 10 minute, clăteşte-te cu apă rece.

Masca de faţă cu roşii. Merge în combinaţie cu avocado

Persoanele cu ten uscat şi sensibil pot încerca o mască de roşii cu avocado. Pasează împreună 1 lingură de avocado şi 1 lingură de pulpă de roşii şi întinde-ţi amestecul pe faţă. Lasă-l să-şi facă efectul 15 minute, apoi spală-te cu apă călduţă.

Dacă pielea feţei este uşor iritată sau are un aspect tern, apelează la o mască de roşii cu brânză dulce. Amestecă 1 lingură de roşii pasate cu 1 lingură de brânză de vaci şi aplică mixtura pe întreaga faţă. Pe lângă beneficiile aduse de roşii, proteinele din brânză contribuie la repararea pielii cu probleme.