Masajul reduce simptomele depresiei

1 2 jpg jpeg

Masajul este o tehnică ce pune presiune asupra ţesuturilor moi ale corpului, asupra muşchilor, tendoanelor, ligamentelor şi articulaţiilor. În timpul masării corpului au loc activităţi chimice la nivelul creierului, moment în care nivelul hormonilor de stres este redus considerabil. Astfel, după o şedinţă de masaj, o persoane care suferă de depresie se va simţi relaxată şi mai puţin stresată sau agitată.

Combate stresul şi anxietatea

Masajul are un astfel de impact asupra organismului, datorită faptului că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi starea de spirit, reduce tensiunile şi detensionează musculatura. Acestea sunt beneficii extrem de important mai ales asupra persoanelor care suferă de depresie sau alte afecţiuni psihice.

Pentru sporirea efectelor pozitive, se folosesc anumite uleiuri esenţiale, care au rolul de a reduce simptomele depresiei. Un masaj profesionist se realizează într-o oră şi jumătate, iar pentru efecte vizibile se recomandă efectuarea a cel puţin 5-6 şedinţe, în funcţie de nevoile fiecărei persoane.