Îţi cade părul mai mult? Poţi avea anemie!

1 2 jpg jpeg

Ai nevoie de mai mult fier, dacă-ţi cade părul

Fierul este un mineral necesar pentru păstrarea sănătăţii părului.

În cazul în care, dintr-odată îţi cade părul mai mult decât de obicei, mergi să-ţi faci analizele de sânge anuale pentru a afla dacă nu ai carenţe de minerale, mai ales de fier. Lipsa de fier poate duce la anemie.

O rărire a părului poate apărea şi în cazul unui dezechilibru tiroidian, un simptom frecvent al sindromului ovarelor polichistice.

Atenţie!

Rezervele de fier se pot diminua la persoanele care au trecut la dieta vegetariană şi la femeile care au menstruaţii abundente.

Firele de păr care se rup uşor indică hipotiroidism

Un păr tern, casant şi firele de păr subţiri sunt semnele scăderii nivelului de hormoni eliberaţi de tiroidă (hipotiroidism). Creşterea părului este influenţată de tiroidă, deoarece aceasta controlează sistemul endocrine.

Obezitatea duce la creşterea lentă a părului

Dacă observi că părul tău creşte mai greu sau că şi-a pierdut din strălucire, aceste neplăceri pot fi cauzate de kilogramele în plus, de mâncatul pe fugă şi de o alimentaţie bogată în alimente procesate, cu puţine legume şi fructe, dar mulţi aditivi.

Primele semne că organismul suferă sunt: luarea în greutate, părul şi unghiile casante, care se rup cu uşurinţă, dinţii predispuşi la carii, pielea uscată.