Îţi cade părul? Iată ce te ajută!

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

1. Suc de amla şi lămâie verde

Un bun remediu împotriva căderii părului se prepară din 3 ceşti de suc de amla (produsul îl găseşti în magazinele cu produse naturiste) şi 3 ceşti de suc de lămâie.

Părul şi scalpul se masează bine cu această loţiune, pentru a permite foliculilor de păr se absoarbă vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în compoziţia celor două ingrediente naturale.

După aplicarea loţiunii, nu este nevoie să te speli pe cap cu şampon. Pentru efecte vizibile, foloseşte acest remediu de cel puţin 4 ori pe săptămână.

2. Scorţişoară, ulei de măsline şi miere

Cele 3 ingrediente folosite împreună au rolul de a stopa procesul de cădere excesivă a părului. Într-un bol amestecă 1 lingură de scorţişoară cu 1 lingură de miere şi 1 lingură de ulei de măsline.

Amestecul se aplică la rădăcina firului de păr, masând scalpul cu mişcări circulare. Masca se îndepărtează după 15 minute. Tratamentul se repetă de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

3. Lapte bătut şi piper negru

Un remediu simplu şi eficient împotriva căderii părului se prepară din 100 de grame de lapte bătut şi 1 gram de piper negru măcinat.

Masca se aplică pe scalp şi se lasă să acţioneze timp de 10 minute. Pentru efecte pozitive, foloseşte acest remediu cel puţin o dată pe săptămână.

4. Ulei din nucă de cocos şi suc de lămâie verde

Pentru prepararea acestei măşti ai nevoie de 3 ceşti cu ulei din nucă de cocos şi 3 ceşti cu suc de lămâie verde. Ingredientele se amestecă, după care soluţia se aplică pe păr, masând scalpul cu mişcări circulare, timp de 4-5 minute.

La sfârşit, părul se spală cu apă din abundenţă.