Îţi cade părul? De vină ar putea fi lipsa de zinc!

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Studiile arată că, în general, persoanele care suferă de căderea excesivă a părului, au un deficit de zinc, motiv pentru care specialiştii recomandă administrarea suplimentelor pe bază de zinc. Atunci când o persoană are carenţă de zinc, părul devine fragil şi astfel apare riscul de a se rupe mai uşor.

Aşadar, în cazul în care observi că părul tău este fragil şi casant, ar trebui să iei în considerare o creştere a cantităţii zilnice de zinc, prin includerea în dieta a alimentelor bogate în acest nutrient.

Consumă alimente bogate în zinc

Cea mai bună cale de a asimila zinc este să consumi alimente, precum spanac, curcan, stridii, iaurt, avocado, sparanghel, broccoli, prune şi caise.

Dacă mănânci astfel de alimente, organismul tău va beneficia de o cantitate mai mare de zinc, ceea ce va menţine sănătatea şi frumuseţea podoabei capilare.

De asemenea, zincul poate fi consumat şi sub formă de suplimente alimentare, însă este important să îl iei în cantităţi moderate, pentru a nu depăşi doza zilnică recomandată.

În cazul în care îţi cade părul în exces, consumarea unor alimente bogate în zinc şi administrarea de suplimente sunt soluţia ideală pentru întărirea firului de păr.

Însă, este necesar ca înainte de toate să stabileşti cu exactitate dacă deficitul de zinc este cauza căderii excesive a părului. Efectuarea unor teste la sânge îţi va arată dacă, într-adevăr ai sau nu o lipsă de zinc din organism.