Îngrijirea părului la bărbaţi

1 2 jpg jpeg

În spatele pierderii părului pe o zonă restrânsă a capului se pot ascunde boli infecţioase, stres, afecţiuni locale sau chiar generalizate însoţite de o slăbire bruscă. Iată cteva sfaturi de îngrijire a părului la bărbaţi.

Îngrijirea părului la bărbaţi: apelează la rădăcină de brusture

Rădăcina de brusture este eficientă pentru tratarea căderii părului. Prepară un ceai din ea şi amestecă-l cu două alte infuzii din rădăcină de urzică, respectiv din frunze de mesteacăn. Masează pielea capului cu acest amestec, după ce ai adăugat şi o lingură de oţet. Tratamentul îl poţi face o dată pe săptămână, după ce ai spălat părul înainte. Astfel, vei obţine o regenerare a părului care va fi şi mai strălucitor.Îngrijirea părului la bărbaţi

Îngrijirea părului la bărbaţi:unguent cu propolis

Remediile albinelor dau rezultate bune în multe afecţiuni printre care se numără şi căderea părului. Unguentul cu propolis te poate ajuta numai dacă îl foloseşti temeinic, timp de aproximativ şase luni. Cu el masezi energic locul afectat timp de două-trei minute. Se absoarbe rapid în piele.

Pe lângă acest tratament, poţi lua o linguriţă de polen în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Acesta hrăneşte rădăcinile firelor de păr şi accelerează creşterea acestora.

Foloseşte şampoane adecvate

În funcţie de tipul de păr, este indicată folosirea de şampoane specifice. Astfel, dacă ai părul usat trebuie să foloseşti un produs pentru părul uscat, iar dacă te confrunţi cu început de calviţie, utilizează un şampon adecvat.

În cazul în care suferi din cauza mătreţii trebuie să te speli cu un şampon care ajută la eliminarea acestei neplăceri. Totodată, ai grijă şi la produsele de coafare, precum gelul de păr, căci nu trebuie să fie folosite în exces. Trebuie să mai ţii cont de faptul că gelul în exces întăreşte părul şi nu îi face un aspect tocmai îngrijit.