Ingrediente naturale pentru un ten curat

1 2 jpg jpeg

Papaina elimină celulele moarte

Această enzimă se găseşte atât în compoziţia fructului papaya, cât şi în ananas. Rolul papainei este acela de a îndepărta pielea moartă şi de a decongestiona porii încărcaţi, lăsând astfel pielea curată şi luminoasă. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale papainei, mărunţeşte o papaya în blender, până când se transformă într-o pastă, după care aplic-o pe faţă. De asemenea, poţi opta şi pentru tabletele pe bază de papaină, pe care le poţi adăuga sub formă de praf în crema pe care o foloseşti zi de zi.

Uleiul de măsline hidratează pielea

Pe lângă faptul că hidratează pielea, uleiul de măsline are şi rolul de a o curăţa, eliminând imperfecţiunile de la nivelul tenului. De asemenea, acest ingredient este un bun demachiant natural şi poţi îndepărta excesul de ulei prin ştergerea feţei cu un disc demachiant îmbibat în apă.

Ceaiul verde diminuează roşeaţa

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, ceaiul verde calmează pielea iritată şi o revigorează, întrucât acesta este o sursă bogată de antioxidanţi. O bună modalitate de a scăpa de roşeaţă şi de iritaţiile pielii este să te speli pe faţă cu puţin ceai verde călduţ sau să îl adaugi sub formă de praf în compoziţia măştii de faţă.

Alantoina, un cicatrizant natural

Alantoina este o biocomponentă de origine vegetală, extrasă din rădăcinile şi frunzele de tătăneasă. Adăugată în compoziţia cataplasmelor faciale, alantoina are rol calmant, cicatrizant şi reparator al pielii. De asemenea, acest ingredient natural accelerează procesul de vindecare şi restaurare cutanată. Alantoina este indicată, în special, persoanelor cu o piele sensibilă.