Înainte de Sărbători, încearcă tratamente de înfrumuseţare nocturne!

1 2 jpg jpeg

Obişnuim să ne îngrijim zilnic din cap până în picioare, pentru a avea o piele radiantă şi un păr mătăsos. Există, însă, şi o serie de tratamente cosmetice pe care le putem face în timp ce dormim, pentru a arăta cât mai bine dimineaţa. Mai ales că ne pregătim de Sărbători, când cu toţii vrem să strălucim de sănătate şi frumuseţe!

Mască de faţă

Vrei să te trezeşti dimineaţa cu o faţă proaspătă şi cu aspect întinerit? O mască pe care să o laşi să acţioneze peste noapte este ceea ce ai nevoie. Amestecă 1 linguriţă de ulei de cocos cu 2 picături de ulei de arbore de ceai şi masează-ţi faţa înainte de culcare. Uleiul de cocos este un bun hidratant pentru ten, iar uleiul de arbore de ceai are proprietăţi antibacteriene şi reduce petele pigmentare, oferind tenului o strălucire sănătoasă.

Ulei pentru mâini

Pielea mâinilor este foarte solicitată de-a lungul zilei, aşa că măcar noaptea e bine să o răsfeţi. Înainte de culcare, poţi să apelezi la o cremă de mâini din comerţ care să hrănească pielea peste noapte şi la o pereche de mănuşi subţiri. Mai convenabil este să te foloseşti, însă, de ingrediente simple pe care le ai deja prin casă, cum ar fi uleiul de măsline şi o pereche de şosete. Pune câteva picături de ulei în palmă şi masează bine unghiile, cuticulele şi pielea mâinilor înainte de a te băga în pat. Pune-ţi apoi şosetele pe post de mănuşi. A doua zi, mîinile tale vor fi hidratate şi catifelate.

Îngrijire nocturnă pentru păr

Dacă vrei un păr mătăsos şi hrănit, încearcă un amestec de uleiuri pe care să-l laşi peste noapte, 1 dată sau de 2 ori pe săptămână. Pune într-un vas mic 1 lingură de ulei de cocos presat la rece, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de ulei de ricin, 1 linguriţă de oţet de mere şi 2 picături de ulei de geranium. Masează-ţi scalpul şi părul pe întreaga lungime cu acest amestec. Înfăşoară părul într-un prosop sau îmbracă-ţi perna într-un prosop pentru a nu o păta. Dimineaţa, spală-te bine de 2 ori cu şamponul tău obişnuit.