Iată cum poţi trata arsurile solare!

2 jpg jpeg

Masca pe bază de iaurt s-a dovedit a fi eficientă în combaterea arsurilor solare, întrucât ingredientul de bază are numeroase beneficii asupra pielii.

Iaurtul reface structura pielii

Datorită conţinutului de acid lactic, iaurtul exfoliează şi netezeşte pielea, contribuind la vindecarea arsurilor solare. De asemenea, iaurtul are rolul de a împrospăta şi regenera pielea, motive pentru care poate fi folosit de către orice persoane, indiferent de tipul de piele.

În compoziţia iaurtului se găsesc şi alţi nutrienţi importanţi, precum proteine, calciu şi vitamine din complexul B (B2, B6, B12)- toate fiind necesare pentru menţinerea sănătăţii. Datorită substanţelor nutritive, iaurtul calmează iritaţiile şi inflamaţiile pielii.

În plus, iaurtul este un aliat de nădejde în lupta contra acneei deoarece este bogat în zinc, un mineral care ajută la vindecarea rănilor şi petelor cauzate de această afecţiune a pielii.

Cum prepari masca pe bază de iaurt

Pentru rezultate vizibile este indicat să foloseşti iaurtul în combinaţie cu alte ingrediente, precum: miere, aloe vera, ovăz, suc de portocale, morcovi.

Mai întâi pune un iaurt într-un bol, după care adaugă o linguriţă de miere. Împreună, cele două ingrediente calmează arsurile, hidratează pielea şi vindecă rănile. Mai poţi adăuga şi puţin suc de portocale, întrucât citricele conţin o cantitate mare de antioxidanţi care protejează pielea de razele ultraviolete.

În cazul în care ai tenul uscat, adaugă şi două linguri de morcovi răzuiţi, deoarece aceştia refac ţesuturile pielii şi îi redau strălucirea, iar pentru tenul gras se recomandă adăugarea a două linguriţe de suc de lămâie (curăţă pielea de celulele moarte şi destupă porii).