Iată cum poţi îmbunătăţi aspectul pielii!

1 2 jpg jpeg

Pentru a combate aceste efecte negative, iată câteva reguli de care ar trebui să ţii cont.

Foloseşte produse care nu agresează tenul

Evită scrub-urile care conţin particule abrazive şi acizi care usucă, aspresc şi înroşesc pielea. În schimb, optează pentru creme şi loţiuni ce conţin enzime din fructe, deoarece acestea au rolul de a calma pielea. De asemenea, de fiecare dată când îţi apare un punct negru, iritaţii sau chiar o zgârietură, nu atinge zona, pentru că astfel pot apărea cu uşurinţă inflamaţiile.

Stai departe de tutun

“Chimicalele din ţigări întră în sistemul vascular sanguin, după care găsesc repede calea către straturile pielii, ducând la apariţia petelor şi la paloarea feţei.”, explică dermatologul Alistair Carruthersdin Vancouver. Chiar şi în cazul în care nu fumezi, petrecerea timpului alături de persoane fumătoare îţi pune în pericol sănătatea pielii, din cauza faptului că poate duce destul de repede la decolorarea acesteia.

Foloseşte creme cu factor de protecţie solară

Poate că ai auzit acest sfat de nenumărate ori, însă chiar este indicat să foloseşti o loţiune cu factor de protecţie solară, chiar dacă nu ne aflăm în sezonul cald. Aceasta are rolul de a proteja tenul de frig şi de razele ultraviolete.