Iată ce vitamine te menţin frumoasă!

1 2 jpg jpeg

Există câteva suplimente care sunt recomandate în menţinerea sănătăţii pielii, părului şi unghiilor. Iată ce poţi încerca!

Fier şi vitamina C, împotriva căderii părului

Una dintre cauzele care pot duce la subţierea sau la căderea părului este anemia. Lipsa fierului din organism duce la scăderea nivelului globulelor roşii din sânge, având un impact crescut asurpa firelor de păr. Pentru a preveni atât apariţia anemiei feriprive, cât şi căderea excesivă a părului, ia suplimente pe bază de fier şi vitamina C (aceasta contribuie la o mai bună absorbţie a fierului în organism).

Biotina previne crăparea pielii

Persoanele care iau 2,5 miligrame de biotină (vitamina B7) în fiecare zi au un risc mai scăzut de a suferi din cauza crăpăturilor ce pot apărea la nivelul feţei, mâinilor sau picioarelor. De asemenea, studiile arată că vitamina B7 întăreşte unghiile cu până la 25%, reducând astfel riscul de a se rupe cu uşurinţă.

Ulei de peşte pentru unghii rezistente

Acizi graşi Omega-3 sunt extrem de importanţi pentru sănătatea unghiilor. Poţi opta fie pentru suplimentele pe bază de ulei de peşte, fie pentru o dietă bogată în acizi graşi Omega-3: peşte, nuci, ulei de măsline.