Iată ce vitamine au grijă de pielea ta!

1 2 jpg jpeg

Vitamina A, vitamina anti-îmbătrânire

Una dintre cele mai eficiente vitamine pentru piele este vitamina A. Ajută la stimularea producţiei de colagen, dar şi la menţinerea sănătăţii pielii.

Vitamina A se absoarbe în organism sub formă de retinol, substanţă care previne apariţia ridurilor. Această vitamină este asimilată în organism din alimente precum morcovul, ficatul, dovlecii, dar şi mango.

Vitamina E, recomandată tuturor tipurilor de ten

Vitamina E protejează împotriva radicalilor liberi. Totodată, oferă o puternică hidratare pielii, ceea ce o face ideală mai ales pentru persoanele care au pielea uscată. Se găseşte în migdale, dar şi în produse precum spanacul, varza kale, papaya, broccoli şi urzicile.

Vitamina C, pentru o piele strălucitoare

Vitamina C protejează pielea împotriva ridurilor, redând strălucirea şi elasticitatea pielii. De asemenea, previne îmbătrânirea tenului. Vitamina C are, de asemenea, şi un puternic efect antioxidant, ceea ce înseamnă că are un rol important la sintetizarea colagenului.

Un efect antioxidant puternic are un rol important în sintetizarea colagenului. Citricele, spanacul, conopida, varza, broccoli sunt o importantă sursă de vitamina C.