Iarba feţei reduce roşeaţa pielii

2 2 jpg jpeg

Iarba feţei are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante, fapt pentru care este ideală pentru reducerea roşeţei, calmând pielea sensibilă. Studiile efectuate asupra persoanelor care au folosit produse de îngrjire a pielii ce aveau ca ingredient de bază iarba feţei, arată că, după aplicarea cremei de 2 ori pe zi, roşeata şi asprimea pielii s-au redus considerabil. De asemenea, iarba feţei este eficientă şi în cazul înroşirii pielii din cauza razelor utraviolete.

Echinacea combate acneea

Cunoscută drept o plantă ce întăreşte sistemului imunitar, echinacea are un rol important şi în îngrijirea pielii. Această plantă tratează atât infecţiile ce apar la nivelul pielii, cât şi cicatricile. De asemenea, echinacea s-a dovedit a fi eficientă în combaterea afecţiunilor inflamatorii ale pielii, precum psoriazisul, acestea fiind tratate în proporţie de 85%. Şi persoanele care suferă din cauza acneei pot folosi produse pe baza de echinacea, întrucât distruge bacteriile şi reduce inflamaţiile. În ceea ce priveşte tratarea ridurilor, anumite substanţe din compoziţia acestei plante contribuie la formarea de celule care menţin în limite normale colagenul, acea proteină structurală care asigură elasticitatea pielii.

Albăstreaua reduce inflamaţiile ochilor

Această floare albastră are o lungă istorie în ceea ce priveşte îngrijirea ochilor. Chiar şi în ziua de azi, practicienii medicinii naturiste folosesc albăstreaua pentru tratarea conjunctivitei. Studiile explică de ce albăstreaua este bună pentru ochi. Pe lângă faptul că are proprietăţi antibacteriene, floarea conţin câteva substanţe antiinflamatorii, care reduc inflamaţiile, în special cele de la nivelul pleoapelor superioare.

Narcisa previne uscarea pielii

Produsele pe bază de narcisă previn uscarea pielii, prin faptul că planta are rolul de a normaliza canitatea de celulele produse. Atunci când tenul este uscat, celulele se formează mult mai repede pentru a menţine sănătatea pielii. Însă, aplicarea constantă a unui produs pe bază de narcisă previne grăbirea procesului de producere a celulelor şi, implicit, deshidratarea pielii.