Gimnastica facială tonifiază tenul

1 2 jpg jpeg

Umflă-ţi obrajii

Ştii cum pufneşti când nu-ţi convine ceva? Un bun exerciţiu pentru tonificarea pielii şi a muşchilor feţei este chiar unul care implică umflarea obrajilor. Îndreaptă-ţi spatele, inspiră adânc şi suflă, dar fără să deschizi gura. Stai cât de mult poţi cu obrajii umflaţi cu aer şi apoi expiră uşor. Efectuează exerciţiul de 10 ori.

Ia-ţi o faţă surprinsă

Un exerciţiu care elimină tensiunea la nivelul feţei şi a frunţii este „figura surprinsă”. Ridică-ţi sprâncenele cât poţi de mult, ca şi cum te-ai mira de ceva. În acelaşi timp, deschide gura şi ochii cât poţi de larg. Păstrează expresia câteva secunde, apoi revino la normal. Fă acest exerciţiu de 10 ori.

Adoptă o expresie de clovn

Zâmbetul larg şi oarecum sinistru al clovnilor te ajută să micşorezi ridurile fine de la nivelul gurii şi să scapi pielea de aspectul căzut. Cu buzele lipite, zâmbeşte 5 secunde cât de larg poţi, încreţindu-ţi nasul în acelaşi timp. Apoi, renunţă la zâmbet şi strânge-ţi buzele ca şi cum te-ar nemulţumi ceva şi trage în jos, cu ajutorul degetelor, pielea de pe bărbie. Continuă cu expresiile de clovn până ajungi la 10 efectuări.

Mişcă-ţi maxilarul

Dacă vrei ca pielea de pe maxilar şi bărbie să rămână fermă, adică să nu capeţi faimoasa bărbie dublă, fă următorul exerciţiu: stai în picioare, drept, şi dă-ţi capul pe spate până vezi tavanul. Mişcă-ţi maxilarul în faţă până ce buza de jos nu mai e pe aceeaşi linie cu cea de sus, simţind mişcarea în muşchii maxilarului şi sub urechi. Menţine poziţia 10 secunde. Execută mişcarea de 10 ori.

Ridică-ţi sprâncenele forţat

Un alt exerciţiu care ajută la reducerea ridurilor şi revitalizarea feţei este ridicatul sprâncenelor, în timp ce degetele ţin pielea. Lipeşte-ţi unul de altul arătătorul şi degetul mijlociu de la ambele mâini şi plasează-le deasupra sprâncenelor, spre colţul extern. Apasă şi trage în jos pielea frunţii cu ajutorul lor şi ridică-ţi în acelaşi timp sprâncenele. Execută exerciţiul de 10 ori.