Gelatina îţi menţine părul frumos

1 2 jpg jpeg

O cantitate mică de gelatină este tot ce ai nevoie pentru a te bucura de o podoabă capilară frumoasă şi sănătoasă, fără a apela la produsele din comerţ scumpe şi dificil de folosit singură acasă.

Ai un eveniment şi aranjarea părului este o sarcină dificilă? Acum vei economisi timp şi bani pentru un rezultat satisfăcător, deoarece gelatina te va ajuta să te bucuri de un păr sănătos, uşor de aranjat.

Cum se foloseşte gelatina

Deşi o foloseşti la prepararea diverselor produse culinare, aceasta te poate ajuta să îţi fortifici şi să îţi aranjezi mult ami uşor podoaba capilară.

Adaugă în sticla ta de balsam 1 lingură de gelatină topită cu şi 5 linguri de apă într-o crăticioară la foc mic sau la baine marie.

După ce te-ai şamponat şi ai clătit aplică balsamul cu gelatină şi lasă-l să acţioneze între 5-10 minte şi apoi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

O altă modalitate de a folosi gelatina este să faci un amestec dintr-o lingură de gelatină, o cană de apă şi o lingură de gel de aloe vera.

După ce ai dizolvat gelatina adaugă gelul de aloe vera şi amestecă bine. Păstrează amestecul la frigider şi aplică-l pe părul umed după spălare pentru 10 minute o dată pe săptămână.

Află ce tip de păr ai AICI

Beneficiile gelatinei

Bogată fiind în proteine, acesta aplicată pe părul umed va pătrunde adânc în firul de păr şi îi va oferi acel plus de volum şi strălucire pe care îl observi în reclame.

Ca să te bucuri timp îndelungat de acest efect trebuie să eviţi să foloseşti uscătorul sau ondulatorul şi să te asigură că aplici acest tratament de cel puţin 2 ori pe săptămână şi nu mai mult de 3 ori.

Evită de asemenea să foloseşti apă fierbinte iar la final clăteşte părul cu apă rece.

Alimentaţia părului frumos

Orice fenomen începe în interiorul corpului tău, chiar dacă tu vrei să te bucuri de o podoabă frumosă este necesar să acorzi o atenţie deosebită şi alimentaţiei tale, deoarece o dietă săracă în vitamine şi minerale va favoriza căderea firelor de păr.

Adoptă seminţele de in în dieta ta, acizii graşi vor acţiona ca un adevărat remediu împotriva diverselor probleme din organism de la colesterol crescut, constipaţia până la un păr firav cu vârfuri despicate. Poţi să consumi inclusiv uleiul din seminţe d ein să îl adaugi în salate sau pur şi simplu peste un avocado şi să îl consumi ca atare.

Drojdia de bere este un alt aliat la care poţi apela cu toată încrederea, fiind un supliment ideal atât pentru piele cât şi pentru păr sau unghii. Poţi să adaugi o linguriţă de drojdie de bere într-o lingură de ulei de seminţe de in şi o lingură din balsamul tău şi să aplici pe părul curăţat şi umezit. Rezultatele te vor uimi în scurt timp.

Nu uita să te hidratezi şi să consumi cât mai multe fructe, legume şi produse bogate în calciu.

Ştiai că...

...gelatină îmbunătăţeşte metabolismul şi funcţionarea creierului, ajută la creşterea sănătoasă a părului şi unghiilor, ”lubrifiază” articulaţiile şi opreşte durerile severe de gît şi spate? Tot ce trebuie să faci este să dizolvi un plic de gelatină în puţină apă şi să îl bei.

...gelatina este cel mai bun tratament pentru vindecatrea rănilor?

...gelatina are un rol esenţial în imunitate?