Exfolierea chimic─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čte aspectul pielii

2 jpg jpeg

Cum funcţionează

Mai ├«nt├ói, pielea este cur─â┼úat─â ├«n profunzime cu un agent de cur─â┼úare, care contribuie ┼či la reducerea excesului de sebum. De asemenea, exfolierea chimic─â se efectueaz─â cu ajutorul produselor care con┼úin acizi, mai exact AHA- acidul alfa hidroxilic ┼či BHA- acidul beta hidroxilic. Din prima categorie fac parte acidul glicolic, acidul malic, acidul lactic, acidul citric ┼či acidul tartaric, iar din a doua categorie, acidul salicilic. Aceste solu┼úii contribuie la refacerea ┼úesuturilor ┼či la ├«ntinerirea pielii.

La ce este util─â

Exfolierea chimic─â are o serie de beneficii asupra pielii

- diminueaz─â imperfec┼úiunile pielii (riduri, cicatrici, co┼čuri etc.);

- stimulează secreţia de colagen;

- reduce vizibilitatea punctelor negre;

- elimin─â excesul de sebum;

- trateaz─â anumte tipuri de acnee;

- estompează petele maronii cauzate de administrarea anticoncepţionalelor sau cauzate de sarcină;

- ├«mbun─ât─â┼úe┼čte aspectul pielii ├«n acele locuri ├«n care a fost afectat─â de razele UV;

Exfolierea chimic─â d─â rezultate foarte bune ├«n cazul persoanelor care au pielea deschis─â, ├«ns─â ┼či persoanele cu tenul m─âsliniu pot opta pentru aceast─â procedur─â.

Preg─âtirea pentru tratament

├Änainte de exfolierea chimic─â, specialistul va dori s─â ┼čtie ce alte tratamente ai mai f─âcut ├«n trecut. De asemenea, o trecere ├«n revist─â a afec┼úiunilor de care ai suferit este esen┼úial─â, pentru a preveni eventualele efecte adverse ale exfolierii chimice. ├Änainte de procedur─â va trebui s─â ├«┼úi preg─âte┼čti pielea prin folosirea unor produse cosmetice pe baz─â de retinol, acid glicolic sau acid salicilic.

În timpul tratamentului, vei simţi o senzaţie de căldură timp de maximum 10 minute, care va fi urmată de o senzaţie de arsură. Pentru a reduce disconfortul cauzat de exfoliere se pot aplica comprese cu apă rece pe zonele în care s-a afectuat tratamentul.

Dup─â exfoliere, timp de 3-7 zile pielea poate r─âm├óne ro┼čie, ├«ns─â acest lucru difer─â de la persoan─â la persoan─â. ├Än aceast─â perioad─â pielea este mult mai sensibil─â, motiv pentru care este indicat ca zonele tratate s─â nu fie expuse la soare. Medicul deramatolog recomand─â folosirea unei creme speciale ┼či poate chiar administrarea de antibiotice.