Evită aceste obiceiuri dimineaţa şi vei fi mai sănătos!

1 2 jpg jpeg

Orele suplimentare de muncă şi timpul petrecut în trafic către casă poate accentua starea de oboseală ce apare după o zi de muncă.

Nici nopţile pierdute nu te ajută să fii mai vioi dimineaţa, aşa că am pregătit o listă cu obiceiurile matinale ce se regăsesc cu siguranţă şi în tabieturile tale. Ţine cont de ele data viitoare când vrei să ai o zi plină de energie şi când ai nevoie să te focusezi pe rezultate.

Evită să pui prea multe alarme

1 2 jpg jpeg

Nu te mai păcăli singur, pune o singură alarmă să sune dimineaţa şi ai grijă ca telefonul să fie cât mai departe de pat astfel încât să te ridici să opreşti alarma.

Amânarea alarmei îţi permite să revii în starea de somn şi de fiecare dată când sună alarma vei avea parte de un somn întrerupt, de aici şi senzaţia de oboseală accentuată dimineaţă.

Imediat cum a sunat alarma, dă-te jos din pat, deschide geamul şi dacă vrei o doză de energie prelungită practică câteva exerciţii de stretching, exerciţii de yoga sau pur şi simplu exerciţii de respiraţie.

Află ce ar trebui să conţină micul tău dejun AICI

„Sari” peste duşul fierbinte de dimineaţă

1 2 jpg jpeg

Apa caldă dimineaţa va contribui la relaxarea musculară, îţi va încetini bătăile inimii şi la final tot ce vrei este să mai stai încă puţin în pat.

Optează pentru duşurile scurte şi eventual cele scoţiene pentru a te bucura de un efect tonifiant asupra pielii, hidratează-ţi pielea cu o cremă adecvată tipului tău de piele şi apoi eşti gata pentru o nouă zi.

Renunţă la cafea şi la prepararea micului dejun

1 2 jpg jpeg

Ideea nu este să nu mai bei cafea deloc ci doar să amâni cât de mult poţi momentul. Cu cât bei cafeaua mai devreme cu atât producţia de cortizol din organism va scădea, iar acest hormon este împlicat în foarte multe funcţii ale organismului. Aşa că poţi să te bucuri de licoarea ta matinală începând cu ora 9.

În plus pentru a avea mai mult timp la dispoziţie dimineaţa, o idee excelentă este aceea de a nu-ţi mai pregăti micul dejun dimineaţa. Asta nu înseamnă că nu trebuie să mănînci dimineaţa, asigură-te de seara că ai la îndemână tot pentru un mic dejun rapid, sănătos şi consistent.

Poţi să optezi de exemplu pentru terciul de ovăz, aceasta trebuie pus la înmuiat de seara, adaugă-i şi nişte seminţe şi fructe uscate şi până dimineaţa va fi gata de consumat.

Fereşte-te să intri de la prima oră pe reţelele de socializare

Nu este un lucru rău să îţi verifici mailurile şi mesajele dimineaţa, însă numai după ce te-ai dat deja jos din pat, ai făcut duşul şi ai luat micul dejun. În felul acesta vei economisi timp. O fi mare tentaţia, însă sănătatea este mai presus de toate.

Cel mai bine ar fi să îţi alege de seara hainele pentru a doua zi, aşa ai mai mult timp la dispoziţie să savurezi micul dejun.

Încearcă să te bucuri de fiecare dimineaţă şi să nu îţi pierzi calmul în trafic, totul are o rezolvare până la urmă.