Efectele epilării cu laser asupra sănătăţii tale

1 2 jpg jpeg

Epilarea definitivă cu Lumină Intens Pulsată - Intense Pulse Light (IPL) a devenit o parte esenţială a procedurilor de înfrumuseţare la care se apelează din ce în ce mai des.

Indiferent că este vorba despre eliminarea definitivă a părului facial, inghinal sau axilar la femei sau despre cel de pe spate la bărbaţi, tratamentul cu IPL pentru îndepărtarea definitivă a părului pare a fi cea mai utilă soluţie.

Epilarea definitiv─â trebuie f─âcut─â consecvent

Aceast─â procedur─â se ob┼úine prin distugerea r─âd─âcinilor firelor de p─âr din derm cu ajutorul c─âldurii. Adic─â foliculii sunt distru┼či ├«n momentul ├«n care tratamentul este f─âcut ├«n mod corespunz─âtor. Trebuie ┼úinut cont de faptul c─â firele de p─âr nu cresc toate ├«n acela┼či timp, iar tratamentul de epilare definitiv─â este util ┼či eficient ├«n momentul ├«n care firele de p─âr sunt ├«n cre┼čtere. Deci este necesar s─â fie f─âcut─â treptat ┼či consecvent.

Epilarea definitiv─â versus epilarea total─â

Orice ┼čedin┼ú─â de epilare se termin─â cu bucuria temporar─â sau total─â de a fi sc─âpat de pilozitatea nedorit─â. Dup─â c─âteva ┼čedinte de epilare definitiv─â este posibil s─â observi c─â ├«n locul firelor deja eliminate apar alte firicele de p─âr mai depigmentate ┼či mai sub┼úiri. Acest fapt este din cauza cre┼čterii treptate a firului de p─âr.

Epilarea total─â are un efect vizibil imediat dup─â ce a fost f─âcut─â ┼či o durat─â de p├ón─â la doua s─âpt─âm├óni p├ón─â la reapari┼úia firelor de p─âr, pe c├ónd epilara definitiv─â va fi definitiv─â dup─â un proces mai lung.

Cite┼čte ┼či: 7 metode de epilare eficiente

Riscurile epil─ârii definitiv─â

Epilarea definitiv─â cu ajutorul laserului sau a luminii pulsate este o procedur─â medicala ce necesit─â o consulta┼úie pentru a putea descoperi istoricul medical, firul de p─âr ┼či parametrii ce pot fi utiliza┼úi.

În cazul în care este prezentă o sarcină, alăptare sau cancr la unul din membrii familiei această procedură trebuie evitată.

De asemenea este necesară o atenţie sporită la medicamentele care sunt administrate în perioada respectiă, reacţii advese, fotosensibilitate sau orice altă cauză ce poate uce la asuri cutanate.

Cancerul de piele

Dup─â ┼čedin┼úele de fotoepilare ├«n clinicile care utilizeaz─â aparatur─â neomologat─â, pot ap─ârea tulbur─âri de hiperpigmentare, arsur─â local─â, arsur─â cutanat─â inclusiv cancer de piele ├«n momentul ├«n care ai prezente pe zonele respective aluni┼úe ce nu sunt protejate corespunz─âtor.

Fa┼ú─â de epilarea tradi┼úional─â cu cear─â, unde riscurile prezente sunt de arsur─â minor─â, la epilarea definitiv─â riscurile cresc considerabil dac─â nu se respect─â to┼úi pa┼čii protocolului.