Două ingrediente care au grijă de frumuseţea ta

1 2 jpg jpeg

Fie că nu ai timp sau resurse să emrgi la salon, fie că nu a găsit încă tratamentul ideal pentru tipul tău de ten care să îţi mulţumească aşteptările, acum ai 2 ingrediente ce cu siguranţă se regăsesc şi în bucătăria ta.

Una dintre cele mai bune combinaţii este cea dintre uleiul de cocos şi celebrul bicarbonat de sodiu. Cel din urmă fiind recunoscut pentru ajutorul oferit în prepararea diferitelor preparate culinare.

Acest mix pare a fi combinaţia câştigătoare pentru tratarea şi calmarea anumitor afecţiuni ale pielii precum acnee sau petele roşii de la nivelul feţei.

Un scrub natural

2 jpg jpeg

Amestecă ulei de cocos cu biarbonat până obţii o pastă mai abrazivă cu ajutorul căreia poţi să faci un gomaj ce te va scăpa de punctele negre, îţi va micşora porii şi va contribui substanţial la tratarea acneei.

Datorită efectelor sale antibacteriene şi antifungice, uleiul de cocos hidratează şi îngrijeşte epiderma în profunzime, fiind totodată un excelent exfoliant. Având în compoziţia sa peste 90% grăsimi saturate, vitaminele E, K, dar şi un coţinut important de fier, uleiul de cocos este blând cu rănile şi bătăturile, grăbeşte vindecarea vânătăilor şi te va face să uiţi de pielea uscată.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Ambele produse sunt excelent atât folosite separat, dar mai ales împreună, în plus uleiul de cocos aplicat cu ajutorul mişcărilor de masaj contribuie la tonifierea musculaturii faciale. Datorită aportului mare de aciz graşi calmează iritaţiile şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.

Bicarbonatul împrospătează respiraţia

Avantajele acestui ingredient sunt extrem de utile în fiecare zi şi pentru o gamă largă de probleme, astfel dacă alegi să te speli de două ori pe săptămână cu un amestec făcut din pastă de dinţi şi bicarbonat de sodiu, sau doar să faci gargară cu apă şi bicarbonat, vei observ cum dinţii tăi vor fi mai albi şi respiraţia mult mai fresh.

Cel mai bun tratament pentru scalp

O dată pe lună amestecă 2 linguri de apă călduţă cu bicarbonat şi masează bine scalpul, vei uita de problema mătreţii, iar părul tău va arăta mult mai frumos şi sănătos.

Dacă unghiile tale au căpătat un aspect gălbicios după îndepărtarea ojei, atunci soluţia ideală pentru această problemă este să amesteci 3 părţi de apă cu una de bicarbonat şi să ţii la îmnuiat câteva minute unghiile efectuând un mic masaj la nivelul lor şi problema este ca şi rezolvată. Cu un pachet de bicarbonat de sodiu şi o sticlă de ulei de cocos vei avea prorpiul tău ritual de înfrumuseţare pe care îl poţi face când vrei.