Din ce cauză îţi pierde părul culoarea

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Când în sfârşit ai obţinut şi tu culoarea dorită pentru podoaba ta capilară, mare îţi este mirarea să observi că după numai câteva spălări aceasta se estompează mai ales dacă este nuanţă de roşu.

Dacă faci parte din categoría de persoane care se bucură de o structură de cheratină sănătoasă, te vei bucura de culoarea prospăt obţinută o perioadă de timp îndelungată, fără ca aceasta să îşi piardă din intensitate şi strălucire.

Ce este cheratina?

1 2 jpg jpeg

Keratina ( cheratina) este o proteină ce se regăseşte în mod natural în structura părului, unghiilor, epidermei, şi este responsabilă cu asigurarea rezistenţei şi totodată a strălucirii lor.

În cazul părului, keratina este ingredientul de bază a firului de păr ce îl ajută să fie puternic, uşor de coafat şi de pieptănat.

Tratamentele cu keratină vin în ajutorul persoanelor cu păr deteriorat, fiind o modalitate bună de a repara podoaba capilară.

Stresul, oboseala, condiţiile meteorologice, alimentaţia, tóate contribuie la degradarea firului de păr, la diminuarea stratului de keratină şi la apariţia aspectului de păr răvăşit, deshidratat, greu de pieptănat şi aspru la atingere.

Află ce efect are gelatina asupra părului tău AICI

Cele mai frecvente cauze ale decolorării

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem când ne spălăm\n jpeg

Din păcate cu fiecare spălare a părului, metalele existente în apă pot genera radicali liberi mai ales datorită acţiunii razelor UV, părul fiind mult mai expus la rupere, stratul de keratină diminuându-se constant.

Se petrece exact acelaşi fenomen ca în cazul organismului suprasolictat şi incorect alimentat, masa musculară se diminuează şi devine din ce în ce mai slăbit.

Astfel pierde din umiditatea sa naturală, şi cu fiecare spălare reţine o cantitate mai mare de apă şi devine tot mai sensibil la deshidratare şi la pierderea moleculelor de vopsea proaspăt aplicate pe păr.

Şi folosirea excesivă a produselor de coafat şi a periilor electrice sau placa de păr contribuie foarte mult la distrugerea stratului de keratină a părului lăsându-l să pară neîngrijit, uscat şi deteriorat.

Foloseşte o mască hidratantă de fiecare dată când te speli pe cap, pe parcusul zilei foloseşte un spray mineralizant pentru a pulveriza astfel încât să îi asiguri atât hidratarea cât şi protecţia necesară şi ai grijă la alimentele din dieta ta.

Nu exclude nicio gamă de produse, oferă-i corpului tău toţi nutrimenţii esenţiali pentru a se menţine sănătos şi frumos.