De ce să ţii cont când te machiezi iarna

1 2 jpg jpeg

Temperaturile scăzute, gerul şi vântul favorizează uscarea şi chiar crăparea pielii. Astfel, în sezonul rece pielea are nevoie de un plus de hidratare. Pe lângă un ritual zilnic de îngrijire, un rol important îl joacă şi machiajul. Foloseşte produse cosmetice potrivite nevoilor tipului tău de ten. Pentru a alege o cremă eficientă trebuie să iei în calcul mai mulţi factori precum: ingrediente, tenul şi vârsta. În această perioadă pielea are nevoie de o cremă mai consistentă, eventual, una nutritivă.

Pont

Nu aplica fondul de ten înainte de a lăsa crema hidratantă să se absoarbă.

Baza de machiaj corectează imperfecţiunile

Pentru un machiaj corect foloseşte primer-ul. Acest produs cosmetic, ignorat de multe femei, are rolul de a fixa make-up-ul şi de a restricţiona accesul sebumului la suprafaţa pielii. De asemenea, netezeşte tenul şi corectează micile imprefecţiuni. Pentru a nu modifica nuanţa fondului de ten alege un primer transparent.

Alege un fond de ten cremos

În zilele geroase, alege fond de ten cremos ce conferă un plus de hidratare. Astfel de fonduri de ten conţin ingrediente active precum acidul hialuronic, compus cunoscut pentru capacitatea sa de a reţine apa în celulele pielii. Culoarea fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de cea naturală. Pentru un ten cu tentă de roz, alege un fond de ten de culoarea roz-bej. Dacă ai tenul gălbui, culoarea potrivită este bej-piersică.

Pudră, doar cu moderaţie

Aplică o pudră în aceeaşi nuanţă cu fondul de ten. Aceasta are rolul de a fixa şi matifia machiajul. Atenţie! Pudra are proprietatea de a usca pielea, de aceea nu este recomandată în timpul iernii pentru persoanele cu tip de piele uscată.

Citeşte şi: Greşeli de machiaj care te pot îmbătrâni

Buzele au nevoie de mai multă hidratare

Iarna, buzele se pot usca mai uşor, deoarece sunt expuse la vânt, ger şi zăpadă. Este recomandat să foloseşti un balsam hidratant de buze, în timpul nopţii. Acesta conţine grăsimi şi vitamine ce împiedică uscarea buzelor. Unii producători adaugă aceste substanţe în rujuri, care sunt, de asemenea, potrivite pentru machiajul de iarnă. Este bine săeviţi rujurile rezistente, cunoscute pentru faptul că usucă buzele. În locul luciului de buze, foloseşte un balsam sau un ruj hidratant.

Rimelul rezistent la apă, o soluţie

Alege un rimel rezistent la apă, care „garantează” faptul că genele tale vor arăta impecabil şi după contactul cu zăpada. Pentru a oferi volum genelor, alege un rimel cu periuţa mai groasă şi aplică un strat în plus pe genele pleoapei superioare. Este important să hidratezi genele. Seara, după demachiere, aplică ulei de măsline pe degete şi masează la rădăcina genelor. Uleiul va hidrata genele de la rădăcină, făcându-le mult mai rezistente.

Creionul dermatograf defineşte forma ochilor

Creionul dermatograf ocupă un rol important în trusa de farduri. Poate fi folosit pentru conturarea ochilori, buzelor, dar şi pentru accentuarea culorii şi a densităţii sprâncenelor. Pentru un machiaj rezistent, aplică creionul dermatograf peste un fard de pleoape. De asemenea, este important să foloseşti un primer pentru ochi.

Fard de obraz în nuanţe calde

Iarna, allege un fard de obraz în nuanţe calde, de roz şi piersic, pentru a estompa tenul, care poate fi mai palid în această perioadă. Amestecă fardul de obraz cu puţină pudră bronzantă pentrua contura şi defini pomeţii şi pentrua da pielii o strălucire naturală. Pomeţii se tamponează cu o perie, iar amestecul se aplică de-a lungul osului spre tâmple. La fel de util în perioada rece este blush-ul cremos, care conţine uleiuri.

Luminează zona de sub ochi

În zilele geroase, tenul poate avea un aspect tern. Iluminatorul estompează cearcănele şi pungile de sub ochi. Acesta se aplică tamponând uşor cu degetul inelar până intră în piele şi îţi luminează subtil faţa.

Ce culori alegi

Pentru machiajul ochilor, foloseşte nuanţe delicate, prietenoase, pastelate. Nuanţele delicate de roz îţi vor oferi un aer fresh. Ca să oferi luminozitate ochilor, poţi aplica un creion alb în interiorul acestora, pe linia internă a ochiului.

Atenţie!

Medicii recomandă folosirea cremelor cu factor de protecţie solară chiar şi iarna.