De ce să nu bei cafea în zilele libere

1 2 jpg jpeg

Faci parte din categoria de oameni care nu pot deschide ochii dimineaţă până nu servesc prima gură de cafea?

Asta se petrece deoarece organismul tău s-a obişnuit cu starea de bine furnizată de această licoare, care deşi pare a fi precum un drog, este doar o sursă de antioxidanţi atât timp cât este băută cu măsură şi fără zahăr.

Un stimulent eficient

Dacă alegi să te laşi brusc de cafea va fi ca şi cum te-ai lăsa de un drog, deoarece cafeaua este un stimulent eficient pentru organismul uman.

Mai mult de atât, specialiştii de la site-ul livestrong.com, cafeaua este exact un stimulent ce face parte dintr-o categorie de droguri numite xantine, deoarece băută constant şi în cantităţi mari aceasta poate crea dependenţă.

Motiv pentru care este indicat să nu renunţi brusc la consumarea cafelei dimineaţa, ci să micşorezi treptat porţia zilnic. Începutul de săptămână cere o cană plină de cafea, însă pe parcursul săptămânii este bine să micşorezi doza astfel încât în weekend măcar să o înlocuieşti cu o ceaşcă de ceai verde.

Renunţarea la cafea, beneficiu asupra siluetei

1 2 jpg jpeg

Ei da, aceasta este o veste care sigur ţi-a atras atenţia. Cum este posibil ca simpla renunţare la cafea să îţi aducă beneficii în ceea ce priveşte aspectul siluetei tale?

Foarte simplu: marea majoritate a oamenilor atunci când beau cafea adaugă în ea diverse condimente printre care zahărul, la care se poate adăuga frişca sau oricare alte toppinguri transformînd astfel o licoare sănătoasă într-un calorică.

Aceste două ingrediente sunt pe lista celor mai mari duşmani ai siluetei tale.

Renunţând la cafea, clar vei renunţa şi la aceaste, deci vei avea o surpliză plăcută la momentul confruntării cu cântarul.

Află care sunt efectele negative ale consumului de cafea AICI

Vei dormi mai bine

2 jpg jpeg

Cafeina este unul dintre stimulentele cu efecte vizibile la nivelul sistemului nervos ce declanşează ulterior eliberarea adrenalinei în organism. Astfel că renunţând chiar şi pentru câteva zile la consumul de cafea, te vei simţi mai calm, mai puţin stresat şi te vei putea odihni mai mult şi mai bine.

Dacă nu este necesar să mergi la birou, profită măcar o zi de stat acasă, leneveşte cât poţi şi amână cât mai mult posibil momentul cafelei.

Deşi atât mirosul cât şi gustul ei sunt inconfundabile, oferă-i organismului tău o pauză şi un moment de relaxare natural fără nici un fel de stimuli.

Cercetătorii americani care au studiat intens efectele cafelei asupra organismului, potrivit University of Scranton (SUA), eliminarea cafelei te suune unei lipse de antioxidanţi vitali organismului tău. Însă dacă alegi să înlocuieşti cafeaua cu ceaiul verde vei salva situaţia.

Concluzia lor bazându-se pe faptul că în dieta americană, tocmai cafeaua este principala sursă de antioxidanţi oferită organismului.

Astfel pentru a nu prima organismul de porţia necesară de antioxdanţi este recomandat să creşti porţi de legume şi fructe cât şi de ceai.

Bucură-te de zilele tale libere alături de ei dragi preţuind mai presus de orice sănătatea, fii echilibrat şi activ.