De ce să foloseşti produse bio

1 2 jpg jpeg

Conţin ingrediente 100% naturale

În compoziţia produselor organice nu se găsesc parfumuri artificiale, coloranţi, parabeni sau alte substanţe chimice care pot dăuna organismului.

Ingredientele de bază ale acestor produse sunt: uleiuri esenţiale, plante aromatice şi alte substanţe extrase din plante.

Aceste ingrediente au beneficii importante asupra corpului, întrucât pătrund în straturile pielii, hidratând-o în profunzime şi au o acţiune mult mai intensă decât cremele hidratante.

Elimină efectele toxice ale substanţelor chimice

Un alt beneficiu dovedit al produselor bio constă în eliminarea efectelor toxice ale unor substanţe chimice precum pesticide, ierbicide sau fertilizatoare sintetice.

Majoritatea fructelor şi plantelor din compoziţia cosmeticelor organice conţin până la 58% polifenoli, antioxidanţi naturali care ajută la prevenirea bolilor de piele.

Protejează pielea de razele UV

În plus, acestea au rolul de a proteja pielea de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete, efectele benefice persistând mai mult timp decât cele oferite de produsele sintetice.

Bune pentru pielea sensibilă

Produsele bio presupun un risc minim de alergii, deoarece nu conţin conservanţi chimici care duc la înroşirea şi inflamarea pielii. Cosmeticele bio pot fi folosite pentru îngrijirea zilnică a pielii, putând fi folosite chiar şi de femeile însărcinate, întrucât nu afectează fătul.

De asemenea, produsele de îngrijire corporală 100% naturale sunt recomandate şi pentru copii şi bebeluşi, deoarece pielea acestora este mult mai sensibilă, iar riscul de a suferi de alergii este destul de ridicat (de obicei parfumurile din compoziţia produselor duc la înroşirea pielii, la apariţia mâncărimilor etc.).