De ce să alegi cosmetice vegane

image

Stilul de viață vegan și mai ales cel vegetarian încep să câștige tot mai mult teren în toată lumea, atât din grija pentru animale, cât și pentru mediul înconjurător.

Încet-încet cantitatea de carne mâncată este tot mai mică, fiind preferate alternativele pentru aceasta alături de legume.

La fel și în lumea cosmeticelor au apărut branduri care au eticheta vegan și respectă acest stil de viață. Lucrul care ne bucură este că acestea au ajuns și la noi și, astfel, cei care au adoptat de ceva vreme stilul de viață vegan se pot bucura de produse precum cosmeticele Every Green.

Chiar dacă inițial poate părea greu de ținut un stil vegan, cu timpul te vei obișnui, mai ales la cât de multe opțiuni au apărut și continuă să apară pe piață, atât pentru mâncare, cât și pentru îmbrăcăminte sau cosmetice. De fapt, a fi vegan înseamnă a ține post zi de zi, nu doar în zile marcate cu roșu-n calendar.

Există multe motive pentru care poți să alegi să adopți acest stil de viață integral sau să iei câteva părți din el și este perfect în regulă. Important este să alegi ceea ce ți se potrivește și ce îți face bine atunci când vorbim despre produsele cosmetice.

Motive pentru care să încerci și tu cosmeticele vegane

Desigur că fiecare persoană în parte are motivația sa pentru care alege un tip de produs sau altul, însă, atunci când vine vorba despre produsele vegane, răspunsurile sunt cam aceleași.

1. Respectul și mila față de animale, deoarece majoritatea produselor cosmetice non-vegane sunt testate pe acestea sau chiar pot să conțină ingrediente de origine animală. Testele pot, de multe ori, să rănească animalele, iar pentru a obține ingredientele necesare pe care acestea le au, uneori se ajunge până la moartea lor.

image

Acesta este cel mai des întâlnit motiv pentru care femeile și bărbații deopotrivă folosesc cosmetice vegane.

De asemenea, drepturile animalelor sunt la fel de importante ca și ale noastre, iar angajamentul față de acestea face multe persoane să aleagă cosmeticele vegane.

2. Sănătatea și ingredientele curate sunt alte două motive pentru care cosmeticele vegane sunt din ce în ce mai des întâlnite în coșurile românilor.

Acestea conțin mai multe ingrediente naturale decât celelalte și astfel sunt potrivite celor cu pielea sensibilă din diverse motive sau celor care au alergii la diverse ingrediente chimice.

Pe lângă proveniența ingredientelor, și procesul prin care produsele prind viață este important și mai ales impactul acestuia asupra mediului. De asemenea, ambalajele sunt confecționate din materiale reciclabile, prietenoase și ele cu mediul.

3. Diversitatea produselor care a apărut datorită cererii tot mai mari. Acum, orice produs cosmetic ai căuta, cu siguranță poți să găsești și varianta sa vegană.

Acest lucru poate doar să ne bucure, având în vedere avantajele pe care aceste produse le aduc atât animalelor, cât și mediului înconjurător.

Se întâmplă însă deseori că acestea să aibă un preț mai ridicat decât cele pe care le găseam până acum pe rafturile magazinelor și în online. Însă, dacă stai să pui cap la cap toate avantajele pe care acestea le aduc, vei vedea că vei ieși pe plus cu fiecare achiziție în parte.

Cu toate că prețurile pot părea mai mari decât cele ale produselor pe care le găsești peste tot în magazinele de tip mass-market, trebuie să iei în considerare și faptul că le poți găsi la promoție, dar și faptul că sunt mai spornice decât acestea.

Magazinele de specialitate - ne referim aici la cele în care poți să găsești produse cosmetice de top, originale și cunoscute în lumea-ntreagă - au deseori promoții și astfel poți să găsești orice ți-ai dori la prețurile cu care erai obișnuită.

Totuși, sfatul nostru este să nu faci rabat de la calitate atunci când vine vorba despre sănătate și frumusețe, deoarece rezultatele bune se vor vedea și simți o perioadă lungă de timp.

Investește în sănătatea și în starea ta de bine și îți vei mulțumi!

Credite foto: pexels.com