De ce este recomandat să-ţi masezi tălpile seara?

1 2 jpg jpeg

Masajul este una dintre cele mai plăcute metode de relaxare care ajută întregul organism să funcţioneze corespunzător.

Are capacitatea de a stimula metabolismul, de a crea o senzaţie de confort şi de a te ajuta să dormi mult mai bine.

Somnul este vital pentru starea ta de sănătate, dacă la capitolul alimentaţie organismul rezistă mai multe zile fără hrană, când vine vorba de somn lucrurile se schimbă.

Stimulează circulaţia sangvină

2 jpg jpeg

Probabil ai observat că după o zi în care ai stat pe tocuri şi nu numai, picioarele tale sunt mai inflamate şi chiar dureroase. Ei bine, acestea sunt rezultatul unei circulaţii periferice deficitare şi a unei poziţii tensionate de care ai parte pe parcursul zilei.

Masajul te poate ajuta să îmbunătăţeşti atât circulaţia sangvină cât şi pe cea limfatică, declansând totodată şi secreţia transpiraţiei. În felul acesta vei elimina mult mai rapid şi uşor toxinele din organism.

Află care sunt exerciţiile care îţi îmbunătăţesc viaţa sexuală AICI

Sporeşte calitatea somnului

La nivelul mâinilor cât şi a tălpilor se regăsesc din punct de vedere reflexogen terminaţiile nervoase ale organelor din corp, astfel că masându-le starea ta generală se va îmbunătăţi considerabil, vei căpăta o bună dispoziţie şi te vei putea odihni mult mai bine.

Dacă ai parte de sindromul picioarelor neliniştite, masajul înainte de culcare te va ajuta enorm de mult.

De asemenea va menţine funcţionarea corectă a organelor şi efectuat cu regularitate va trata o serie de afecţiuni.

În timpul sarcinii retenţia de apă îţi poate da bătăi de cap, te poţi confrunta cu senzaţia de picioare umflat şi dureroase, astfel că masajul va reduce semnificativ edemul şi te vei simţi mult mai bine.

Ţine picioarele mai sus seara

După ce ai făcut baie şi ai masat tălpile, ajută-te d eo pernă pentru a ţine picioarele mai sus decât poziţia corpului. Fie că alegi să le ţii rezemate de perete fie că alegi varianta cu perna, în ambele situaţii vei contribui în mod activ la promovarea circulaţiei sangvine şi limfatice, iar dimineaţa vei avea senzaţia că ai pierdut câteva kilograme bune.

Vei observa cum în timp picioarele tale vor căpăta un aspect mult mai sănătos şi mai ferm.

Foloseşte un ulei cu esenţă de lavandă sau rozmarin pentru a-ţi încânta toate simţurile , şi nu uita nici de aromoterapie.

Bucură-te în intimitatea casei tale de un adevărat moment de răsfăţ şi relaxare, menţinându-ţi sănătatea.