De ce apar cearcănele şi cum putem să scăpăm de ele

1 2 jpg jpeg

Cauzele apariţiei pungilor sub ochi

Această manifestare a oboselii permanente şi a condiţiei de somnolenţă pe care o conferă pungile sub ochi şi cearcănele pot avea o mulţime de cauze. Noi toţi avem celule adipoase deasupra, sub şi în jurul ochilor, cu timpul, însă, ţesutul orbital îşi pierde din elasticitate şi permite celulelor adipoase să se lase în jos.

Iar nuanţa mai întunecată a cearcănelor se datorează vaselor sanguine din jurul ochilor care ies la suprafaţă.

Ce putem să facem ca să scăpăm de cearcăne

Soluţii pentru a scăpa de cearcăne sunt numeroase. Acestea pot fi ascunse sub machiaj sau pot fi soluţionate de medicul plastician prin injectare de botox sau prin intervenţie chirugicală numită blefaroplastie.

Însă, există şi numeroase tratamente naturiste care s-au dovedit a fi extrem de eficiente. În acest sens, iată ce poţi face:

Smochine

Un alt remediu în lupta împotriva cearcănelor este aplicarea unei smochine pe ochi. Se taie o smochină în două şi se pune câte o jumătate pe fiecare ochi. Se lasă 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă.

Castravete

Pune pe ochi felii reci de castraveţi. Răceala va restrânge vasele sanguine şi astfel cearcănele se vor diminua.

Cartof

Feliile de cartof crud puse pe cearcăne sunt şi ele un remediu grozav. Feliile de cartofi ar trebui să fie aplicate pe ochi seara, înainte de culcare şi să se lase câteva minute pentru a-şi face efectul. Dimineaţa cearcănele vor fi reduse vizibil.

Somn

Un alt remediu naturist EFICIENT este somnul de minimum opt ore pe noapte şi modul de viaţă sănătos: multă mişcare, alimentaţie plină de fructe şi legume şi săracă în grăsimi.