Cum te ajută cafeaua să scapi de cearcăne?

1 2 jpg jpeg

Obişnuieşti să bei cafeaua dimineaţa şi nu ştii încă cât de benefic este zaţul de cafea pentru pielea ta? De la scrub pentru corp până la mască naturală, zaţul de cafea îţi este cel mai bun aliat.

Cafeaua, datorită cantităţii mare de antioxidanţi te poate scăpa de o serie de probleme şi te poate ajuta să scapi de o stare de somnolenţă, mai ales în prima parte a zilei.

Dacă te confrunţi cu pungi sub ochi, cearcăne sau ochi umflaţi, cafeaua este soluţia, sau mai bine zis zaţul de la cafea.

Zaţul de cafea şi uleiul de cocos

Două produse extrem de căutate şi apreciate, care odată combinate devin cel mai bun tratament pentru problemele tenului. Şi asta deoarece cafeaua conţine cofeină, substanţă ce ajută la protejarea celulelor împotriva radiaţiilor UV şi mai ales că încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii. Zaţul de cafea combinat cu uleiul de cocos va contribui la hrănirea pielii şi va reduce cearcănele de sub ochi şi ridurile de la nivelul ochilor.

1 2 jpg jpeg

Cafeaua are proprietăţi antiinflamatoare

Pe lângă proprietăţile antiinflamatoare, cafeaua contribuie la reducerea înroşirii pielii. În plus, datorită acestei proprietăţi, promovează şi o circulaţie sangvină sănătoasă.

Cu cât sângele circulă mai bine cu atât pielea ta va arăta mai radioasă, luminoasă şi întinerită.

Astfel că uleiul de cocos vine în completarea ei, păstrând pielea moale şi netedă.

1 2 jpg jpeg

Dacă ai tenul uscvat trebuie să şti că aceasta este cel mai predispus la riduri, deci acest amestec de zaţ de cafea cu ulei de cocos este exact ce ai nevoie.

Află ce se întâmplă dacă consumi prea multă cafea AICI

Cum se prepară masca

Ai nevoie de 2 linguri de cafea măcinată sau de zaţ, 2 linguri de ulei de nucă de cocos pe care să le amesteci într-un castron până se încorporează bine.

Curăţă bine faţa şi aplică la nivelul ochilor masca obţinută şi las-o să acţioneze 15 minute după care pentru a îndepărta masca poţi să te ajuţi de câteva mişcări de masaj pe care să le faci blând până când pică tot zaţul de pe ten. Apoi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă şi aplică o cremă intens hidratantă. Această mască se poate folosi de 3-4 ori pe săptămână.