Cum scapi rapid de punctele negre

Cum scapi rapid de punctele negre jpeg

1. Cum scapi rapid de punctele negre. Exfoliaz─â s─âpt─âm├ónal pielea

Prin exfoliere sunt ├«ndep─ârtate celulele moarte ale pielii, aceasta ajut├ónd la prevenirea acumul─ârii murd─âriei ┼či a resturilor de machiaj ├«n pori. Po┼úi alege exfolierea mecanic─â, realizat─â cu ajutorul unei perii de cur─â┼úare a fe┼úei, cu care vei masa u┼čor tenul, cu mi┼čc─âri circulare sau exfolierea chimic─â cu ajutorul acidului glicolic sau salicilic, care vor dizolva stratul superior al celulelor moarte ale pielii ┼či vor dizolva porii.

2. Folose┼čte o masc─â cu argil─â

Pentru a ├«ndep─ârta punctele negre, urm─âtorul pas dup─â exfoliere este aplicarea unei m─â┼čti cu argil─â, pentru a scoate impurit─â┼úile din piele ┼či pentru a reduce produc┼úia de sebum. Masca se ob┼úine dintr-o linguri┼ú─â de pulbere de argil─â ┼či 3-4 pic─âturi de zeam─â de l─âm├óie, care se amestec─â p├ón─â ob┼úii o past─â. Aceasta se aplic─â pe ten, evit├ónd zona ochilor. Se las─â s─â ac┼úioneze 10 minute, apoi se cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.

3. Cum scapi rapid de punctele negre. Evită folosirea cremelor grase

├Ängrijirea pielii este un pas esen┼úial pentru combaterea punctelor negre. De aceea, produsele pe care le folose┼čti trebuie s─â fie non-comedogene (care nu ├«nfund─â porii). Printre acestea se num─âr─â produsele de cur─â┼úare pe baz─â de ulei precum cel de cocos, cremele grase ┼či cele care con┼úin petrol, unt de shea sau glicerin─â. ├Än schimb, opteaz─â pentru o crem─â cu textur─â u┼čoar─â, care au ├«n componen┼úa lor acid salicilic, peroxid sau benzoil.

4. Cum scapi rapid de punctele negre. Alege cu grij─â produsele de machiaj

C├ónd vine vorba de punctele negre, poate fi tentant s─â alegi un fond de ten cu acoperire mare, ├«ns─â trebuie avut ├«n vedere c─â acesta poate bloca porii. Potrivit dermatologilor, produsele de machiaj cu o textur─â mai u┼čoar─â (bb cream, cc cream) sunt mai indicate. De asemenea, po┼úi opta ┼či pentru produse care au trecut pe lista ingredientelor ┼či acidul salicilic, deoarece acesta contribuie la combaterea punctelor negre.