Cum să-ţi păstrezi luciul părului şi iarna

1 2 jpg jpeg

Ce putem face ca să ne păstrăm părul mătăsos şi lucind de sănătate?

Unul dintre trucuri este masarea scalpului cu ulei de măsline o dată sau de două ori pe săptămână. Aşa măreşti rezistenţa firului de păr şi îi conferi strălucire.

Când te speli pe cap, încearcă să nu-ţi faci un obicei zilnic. Alege un şampon cu acţiune blândă cu care să-ţi speli podoaba capilară, dar nu mai mult de trei ori pe săptămână.

În felul acesta eviţi deteriorarea firului de păr, care va deveni tern, lipsit de vitalitate şi vizibil uscat. Toate acestea sunt condiţii prilenice pentru apariţia mătreţii.

Pentru a evita această neplăcere, pe lângă un şampon anti-mătreaţă este bine să foloseşti şi un balsam după fiecare spălare.

În cazul părului vopsit, este indicat să utilizezi numai produse speciale pentru păr tratat chimic. De asemenea, un păr vopsit are nevoie de mai multă îngrijire, aşa că este nevoie să aplici şi măşti profesionale.

Serul pentru fire despicate trebuie să fie şi el în trusa de îngrijire a părului. După fiecare spălare, este bine să aplici câteva picături la vârfuri, pentru a preveni despicarea lui.

Nu uita să tunzi câte un centimetru din lungime în fiecare lună. Părul tău va creşte mai repede, va avea un aspect mai sănătos şi se va putea regenera.