Cum să-ţi menţii bronzul mai mult timp

1 2 jpg jpeg

Este indicat să faci plajă dimineaţa şi seara. Între orele 11:00 şi 16:00 nu este bine, deoarece în acest interval soarele are intensitate maximă, iar loţiunile cu factor maxim ar putea să nu te protejeze de arsuri.

De fiecare dată când mergi la plajă, aplică o cremă de protecţie solară. Aceasta se aplică înainte de a te expune la soare, astfel încât pielea să fie pregătită şi protejată.

Înainte să-ţi expui pielea la soare, asigură-te că este gata pentru un bronz natural de durată. Astfel, exfoliază-ţi pielea pentru a îndepărta celulele moarte. Insistă mai mult pe zonele în care pielea este mai uscată şi aspră, precum genunchii sau coatele, în caz contrat, rişti să te bronzezi cu pete.

Cele mai folosite ingrediente pentru exfoliere sunt zaţul de cafea, zahărul, făina de ovăz sau de porumb, combinate cu diverse uleiuri sau miere.

Asigură-te că pielea ta este cât se poate de netedă. Pentru aceasta, este nevoie să o hidratezi foarte bine. Aplică o cremă hidratantă, în special în zonele cu piele uscată.

Pielea hidratată se bronzează mai uşor, iar riscul de arsuri solare este mai mic. De asemenea, asigură-te că bei suficientă apă sau ceai cât timp stai la plajă.

Unele alimente, datorită substanţelor conţinute, accelerează procesul de bronzare. Astfel, alimentele bogate în betacaroten şi vitamina E, cum sunt morcovii, roşiile, portocalele cresc producţia de melanină, pigmentul care dă culoarea pielii.

De asemenea, aceşti antioxidanţi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi eliberaţi de organism prin expunerea la razele ultraviolete, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii. Alte alimente care grăbesc colorarea pielii sunt şi pepenele, piersicile, caisele, spanacul şi peştele.