Cum să-ţi întreţii tenul cu ajutorul drojdiei

1 2 jpg jpeg

Berea atât de apreciată de domni mai ales ascunde veritabile beneficii pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe. Şi asta deoarece se bucură de componente activă, apă şi este foarte hidratantă.

Poţi apela la o mască pe bază de drojdii pentru a beneficia în felul acesta de o cură de întinerire. Vei simţi efectul chiar de la prima folosire, iar pentru efecte îndelungate se recomandă folosirea acestei măşti de cel puţin 2 ori pe săptămână.

Ce conţine masca pe bază de drojdie?

Este necesar de precizat că pentru a te bucura de cele mai bune efecte este necesar să foloseşti o drojdie proaspătă. Poţi adăuga fiole de vitamina A şi E pentru a-i conferi tenului tău şi mai multă strălucire, însă drojdia este eficientă şi fără aceste vitamine, asta în cazul în care nu le ai la dispoziţie la momentul oportun.

Pentru a prepara această mască ai nevoie de 2 linguriţe de drojdie pe care să le pui în 3 linguri de lapte cald şi să o laşi aproximativ 20 de minute să se topească.

Apoi este necesar să adaugi o lingură de miere, care musai trebuie să fie naturală. În cazul în care eşti alergic la mire poţi să o înlocuieşti cu o lingură de iaurt amestecat cu tărâţe.

Pentru a obţine o mască de consistenţa necesară aplicării pe faţă mai ai nevoie de 3 linguriţe de amidon de cartof, să amesteci bine şi apoi să o aplici pe tenul curăţat în prealabil foarte bine.

Tipul de piele şi masca

Dacă faci parte din categoria persoanelor cu pielea uscată, este necesar ca în această mască să mai adaugi şi 2 linguriţe de unt de shea sau de cocos. În cazul tenului gras adaugă 2 linguriţe de suc de cartof pe care să îl storci atunci când prepari masca.

Această mască se aplică cu ajutorul unei pensule, evitând zona ochilor şi a gurii, fără a uita de zona decolteului, fiind benefică hidratării intense în această parte.

Masca se lasă un interval de 5-8 minute să acţioneze , timp în care mai aplici câe un strat de mască când primul a început să se usuce. În total ea trebuie să stea pe faţa şi pe zona decolateului maxim 20 d eminute după care se îndepărtează foarte uşor cu ajutorul apei calde.

Ţine cont de faptul că drojdia ajută pielea să devină mult mai elastică, mai hidratată şi astfel va contribui la estomparea ridurilor.