Cum să-ţi îngrijeşti pielea după epilare

1 2 jpg jpeg

În primul rând, este important să te decizi asupra metodei de epilare. În cazul în care foloseşti o cremă epilatoare, este foarte probabil ca pielea să nu se înroşească.

Însă, este recomandat ca înainte să foloseşti crema respectivă să o testezi pe o bucăţică mică de piele pentru a scoate din calcul posibiliatea de a fi alergică la una dintre substanţele pe care le conţine.

În cazul în care foloseşti un aparat de epilat sau ceară, pielea se poate inflama cu uşurinţă, mai ales dacă rădăcina firului de păr este groasă şi rezistentă.

Dacă vrei să-şi fie mai uşor şi să previi posibilele efecte adverse ale epilatului, înainte de a îndepărta părul, fă o baie caldă pentru a înmuia pielea şi pentru a deschie porii. Astfel, epilarea îţi va da mai puţine bătăi de cap.

După ce ai îndepărtat firele de păr nedorite, aplică pe piele o loţiune cu extract de cimbrişor sau busuioc, întrucât ambele au efect antibacterian, prevenind infectarea straturilor pielii.

Pentru a spori eficacitatea loţiunii, pielea se masează cu mişcări circulare, timp de 1-2 minute. Apoi, se aplică un strat de cremă bogată în vitamine şi minerale necesare menţinerii sănătăţii pielii. Astfel, previi uscarea pielii şi pierderea strălucirii acesteia.