Cum să-ţi exfoliezi şi vitaminizezi tenul cu kiwi

2 jpg jpeg

Degeaba hrănim pielea cu cei mai sofisticaţi ingredienti, dacă ea nu are cum să asimileze activii din produse şi măşti, existând riscul că aceştia să rămână blocaţi la suprafaţă , fără să-şi atingă scopul.

Pielea se află într-un proces permanent de regenerare, la fiecare 24 ore celulele stratului cornos al epidermei (celulele moarte) se detaşează rezultând o descuamare insesizabilă. Acestea, în combinaţie cu praful, sebumul şi transipraţia blochează porii până la mărirea acestora. Automat încetineşte procesul de oxigenare al ţesutului, dar cel mai grav este că porii deschişi reprezintă un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor/ infecţiilor care produc neplăcerile pe care cel mai des avem tendinţa să o numim scurt: acnee.

Astfel, pe lângă curăţarea zilnică a tenului cu demachiant, atât dimineaţa cât şi seara, pielea are nevoie de exfoliere săptămânală, realizată în mod constant.

Beneficiile exfolierii tenului cu kiwi

După exfolierea cu suc de lămâie, a venit timpul să ne îndeptăm atenţia către un alt fruct cu calităţi remarcabile pentru gomaj: KIWI!

Beneficiile acestui fruct bogat în vitamina C sunt dovedite, însă virtuţile sale cosmetice sunt mai puţin cunoscute publicului larg:

- Kiwi este un fruct bogat în antioxidanţi şi reprezintă o armă redutabilă împotriva primelor semne de îmbătrânire ale pielii; - Seminţele fructului exfoliază blând pielea, fără a fi agresive: debarasează tenul de celule moarte, îl tonifică şi îi conferă prospeţime; - Sucul de kiwi hidratează epiderma în profunzime şi o vitaminizează, conferind pielii un aspect luminos şi sănătos.

Dacă te-am convins să încerci exfolierea cu kiwi, urmează paşii următori pentru realizarea peelingului!

- În primul rând, trebuie să ai la îndemână un fruct copt;

- Se adaugă într-un castron o linguriţă de ulei de jojoba, de exemplu (sau orice alt ulei vegetal) şi 2 linguriţe de zahăr brun;

- Se curăţă de coajă kiwi-ul şi se păstrează pulpa (miezul care conţine mai multe seminţe), apoi se amestecă cu restul ingredientelor până se obţine o pastă omogenă.

Pe tenul bine curăţat în prealabil, se aplică pasta (a se evita zona sensibilă din jurul ochilor) pe ten şi se realizează un masaj uşor al pielii până simţi că se topeşte zahărul, iar pulpa fructului are timp să patrundă în piele.

Se clăteşte tenul cu apă călduţă, după care se poate aplica o cremă uşoară, cu vitamine.