Cum să te menţii suplu toată viaţa

1 2 jpg jpeg

Nu este doar un moft să arăţi bine, ci pur şi deloc simplu este vorba despre sănătatea ta. Un surplus de kilograme pe termen lung va afecta buna mobilitate a organismului tău iar fluctuaţiile constante de greutate nu vor ajuta decât la instalarea anumitor dereglări ce vor deveni foarte greu de controlat în timp.

Nu te gândi doar la aspectul fizic atunci când auzi cuvântul siluetă, corpul uman este structurat să se autoregenereze însă adesea are nevoie şi de un mic ajutor din partea ta.

Stresul, stilul de viaţă agitat, statul al birou cu orele peste program, alimentaţia neadecvată, toate îşi vor pune încet amprenta asupra corpului şi mai ales asupra sănătăţii tale.

Cu ajutorul unor mici trucuri vei reuşi să îţi menţii o greutate constantă pe tot parcursul vieţii. Însă pentru asta trebuie să conştientizezi faptul că nimic nu este mai important decât sănătatea ta şi că ceea ce faci şi mănânci trebuie să fie aliatul tău şi nu un impediment.

Sănătatea o menţii dacă eşti perseverent

2 jpg jpeg

Un antrenament eficient are nevoie de timp pentru a-ţi arăta efectele benefice asupra organismului tău. Cu cât vei fi mai consecvent şi mai perseverent în antrenamentele tale cu atât mai frumoase şi mai durabile vor fi rezultatele tale.

Rezultatele sustenabile apar după luni de zile de muncă atât în sala de sport cât şi în natură.

Trebuie să realizezi care sunt minusurile tale atât în ceea ce priveşte fizicul cât şi sănătatea. De exemplu dacă nu ai articulaţiile sănătoase, evită cu desăvârşire alergatul sau ridicatul de greutăţi.

Nu te opri! Acesta este cel mai bun sfat. Peste noapte nu vei obţine nici un rezultat minunat. Înarmează-te cu răbdare şi cu paşi mici, acordă-ţi timpul necesar pentru a fi sănătos şi a te menţine în formă.

A face mişcare nu trebuie să fie echivalentul unui efort obligatoriu, trebuie să devină o plăcere şi o conştientizare a faptului că mişcarea este sănătate curată.

Află cum să faci ca să nu renunţi la sport AICI

Evită să te înfometezi

2 jpg jpeg

Atunci când renunţi la mâncare organismul va consuma din rezervele proprii şi astfel vei avea senzaţia că slăbeşti, însă în realitate nu vei pierde doar din ţesutul adipos ci şi din masa musculară.

Aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face. Imediat cum vei renunţa la a te înfometa organismul tău va începe să facă noi provizii şi vei depune mai mult decât ai pierdut.

Alege să ai o alimentaţie echilibrată fără să renunţi la cele 3 mese principale, în schimb renunţă cu desăvârşire la consumul de făinoase în exces, la dulciurile mâncate mai ales seara, la prăjeli şi grăsimi rele.

Fructele şi legumele nu trebuie să îţi lipsească din alimentaţie. O dietă bogată în verdeţuri va ajuta organismul tău să funcţioneze corespunzător, iar surplusul de kilograme să fie o amintire.

Nu sări peste orele de somn

2 jpg jpeg

Nu este vorba doar de somnul de frumuseţe, noaptea mai ales în intervalul orar 22-02 organismul tău este la capacitatea sa maximă de a se reface şi de a te putea susţine. În plus, lipsa somnului va favoriza apariţia cearcănelor şi un aspect îmbătrânit al tenului tău.

Dacă ai pierdut o noapte ai grijă să îi ajuţi organismul să se refacă în zilele următoare. Apelează la o baie relaxantă, un ceai cald şi bagă-te în pat devreme.

Tratează zilele din weekend ca orice altă zi a săptămânii şi nu fă abuz de alcool sau de tutun ori orice alt viciu. Acestea se vor impregna atât pe chipul tău cât şi în calitatea vieţii tale.

Acordă-ţi timp pentru relaxare

Nu trebuie să mergi neaparat la un spa, însă ai grijă să faci mici lucruri pentru tine care să te ajute să te deconectezi şi să te relaxezi. Fie că este vorba de a asculta o muzică de calitate sau să stai în cadă ori să faci plimbări în natură. Relaxarea este vitală pentru creierul tău dar şi pentru musculatură.